četvrtak, 10. kolovoza 2017.

Recenzija: Susan Elizabeth Phillips: Prva večernja zvijezdaŠto reći o romanima S.E.Phillips a da još nije bilo rečeno?
Autorica koja nikad ne razočara, a svaki joj je roman jedinstven, nevjerojatan i očaravajuć. Ovaj puta čitamo njezin roman Prva večernja zvijezda, osmi po redu u serijalu Chicago Stars u izdanju Mozaik knjige.
Uživajte!
 Njezina krinka je savršena i nema šanse da je prokuži. Ni živa duša je ne može prepoznati.
No onda ju on pozove u svoju kancelariju i pita ju zašto ga je pratila posljednjih nekoliko dana.
Drek. Njezina krinka nije bila savršena.
Ali ona ne namjerava odustati. Pokazat će ona tom...tom...nogometašu.
Radit će za njega i dokazati mu da mu je potrebna. On ju treba.
On zaista jest u opasnosti.Ovdje se radi o dvoje tvrdoglavih mazgi, dva lica iste kovanice. Piper i Cooper točno su to, pametni, odlučni i nepokolebljivi, a dva takva temperamentna karaktera mogu se složiti samo ako pronađu nešto što će ih spajati čvršće od tvrdoglavosti koja ih razdvaja.

Za nju se baš ne bi moglo reći da je previše ženstvena. Frizura i odjeća zadnje su joj brige na svijetu, a jedino do čega joj je stalo je iskazati se u poslu. Cilj je to koji je uvelike produkt podsvjesnih problema iz djetinjstva, a Piper će dovesti pred Cooperov prag.
A njemu, pak, je život dobar. Cooperu je svaki dan bolji od drugoga. Dok se ne pojavi dotična Esmeralda (sve je, al' 'flor del campo' bome nije😜) i život mu okrene naglavačke.

Jedno će s drugim trebati čelične živce, a nama čitateljima neće baš na svakom koraku biti jasno za koga navijamo u njihovom natezanju.
Ono u što možemo biti sigurni je da nas ni Prva večernja zvijezda neće ostaviti razočaranima ili ravnodušnima.One koji serijal Chicago Stars prate od prvog nastavka, oduševit će tu pojava nekih starih, dobro poznatih likova koji će priču učiniti još zanimljivijom, pridodati svojom dozom humora i  podsjetiti nas na avanture koje smo pratili svih ovih godina.

SEP je ona "stara škola". Autorica čiji romani odolijevaju vremenu i koja će uvijek svoje likove prilagoditi zahtjevima vremena i trendova. Još nisam naišla na knjigu ove autorice za koju bih mogla tvrditi da nije baš među njezinim najboljim radovima, a nadam se da ni neću. SEP me svaki puta ispočetka razveseli, a sigurna sam da i vi mislite isto. Ako se možda varam, slobodni ste mi proturječiti dolje u komentarima. Kao i uvijek, čekam.Recenziju na engleskom možete pronaći ovdje.


Više recenzija ove autorice: Slaba na heroje

Rose 💗2 komentara:

  1. Obožavam njene knjige, dns naručujem ovu, jedva čekam uzet ju u ruke. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Super je, pogotovo ako si čitala i ostale dijelove iz serijala :*

      Izbriši