četvrtak, 14. lipnja 2018.

Recenzija: Raine Miller: Prljavo bogat


Tap, tap, tap...
Ah, ispričavam se. To je samo zvuk sline koja mi kapa zbog pogleda na ovu naslovnicu.
Niste još uzeli u ruke roman 
Prljavo bogat
iz serijala Dinastija Blackstone iz Stilus knjige? Što li samo čekate? Da se prisjetimo, autoricu poznajemo iz serijala Afera Blackstone koji smo obožavali prije više od pet godina.


Caleb Blackstone Brooke je upoznao sasvim slučajno, ali jedno je odmah znao: ona će biti njegova. I po Božjem i po ljudskom zakonu.
Što joj je više pažnje poklanjao, Brooke je Calebu dokazivala koliko je zapravo snažna, uporna i nesalomljiva - unatoč svemu što je preživjela.
Znao je da će s njome morati biti oprezan i krenuti polako - no nekako je uspio učiniti upravo suprotno.
Čovjek si nije mogao pomoći, pao je poput kruške.
Zaljubio se.


U ovome romanu postoji nešto toliko...slatko. To je baš prava riječ. Čitala sam ga i baš sam se osjećala toplo i ugodno. Terasa, kavica - tako je započelo moje uživanje u ovom romanu, a završilo je u istinskom romantičnom tonu.

Caleb je utjelovljenje bogatog princa na bijelome konju. Nevjerojatno je nježan i pažljiv, a s druge strane nepopustljiv i odlučan. Iako je odgojen u bogatstvu, ne razmeće se (baš previše) svojim luksuzom ili razmaženim željama.
Brooke nije od onih razmetljivih žena koje (katkad) previše izražavaju svoje feminističke tendencije, no svejedno se zna izboriti za sebe. Život ju je naučio da to mora, no svejedno je zadržala ženstvenost i mekoću kojom je na kraju i razoružala svojeg muškarca.

Ova dva lika, odmah sad na početku, prije nego što je ono uopće službeno počelo, proglasit ću najromantičnijim parom ovog ljeta. 

No neka vas ta romantika ne navede na pogrešan trag. Ovo je, na kraju krajeva, ipak erotski roman. Caleb je također jedna napaljena dušica prljavog jezika, a Brooke će se (a kome ne bi 😜) upravo to na njemu, u određenim situacijama, jelte, najviše svidjeti.


Osim Caleba i Brooke, autorica me baš zapalila za priču njegove braće i prijatelja. Već se u ovome romanu daju naslutiti neke vrlo zanimljive zavrzlame koje nam slijede, a neki od likova lijepo su upakirani i ukrašeni mašnicom tajanstvenost (što je upravo ono čemu se ja najviše veselim 😍).

U serijalu Dinastija Blackstone u ovom trenutku autorica je izdala tek prvi roman. Druga knjiga, Filthy Lies, trebala bi biti objavljena u srpnju ove godine. Ukupno je najavljeno pet nastavaka, a u svakome od njih glavnu ulogu imat će jedan od pet članova obitelji Blackstone. 

Prvom serijalu R.Miller koji nam je Stilus knjiga lijepo zaokružila prije par godina sada sam na polici s ponosom pridodala ovu ljepotu. Ako uskoro budem radila neki postić o obaveznom štivu za ljeto, dakako, iz žanra ljubavnih romana, Prljavo bogat svakako će se naći na ovom popisu.

Hoće li se naći i na vašoj listi za čitanje?PRLJAVO BOGAT NA GOODREADSU
SLUŽBENA WEB STRANICA AUTORICE

Ovdje možete pronaći ovu recenziju na engleskom.

1 komentar:

  1. Ovo je za mene pravi ljubić, ahhhh... Baš sam uživala! Vesem se nastavcima ☺

    OdgovoriIzbriši