O blogu/About this blog
⇓Scroll down for English ⇓Ključ za knjigu je blog koji će vam pokušati otkriti pokoju tajnu o knjizi koju biste željeli čitati.
Za mene je knjiga moj vlastiti svijet i zato su misli koje o njima pišem individualne i drugačije. S obzirom na to da čitam ljubavne i fantasy romane (fantastika, fikcija, paranormal; young adult, new adult; ljubavni, erotski romani i sve mješavine istoga :P), želim ih približiti drugima. 
Moje recenzije su rezultat pročitanih knjiga i osobnog istraživanja o žanrovima koje čitam.
Nudim vam svoje mišljenje, argumente i komentare, a od vas želim da se osjećate slobodnima podijeliti vlastite.
Želim vam otvoriti vrata u svijet knjige.
Ili vam barem dati ključ.


Čao, ovdje Rose,odlučila sam ovaj blog voditi pod pseudonimom Rose Strong, i iako je većini ljudi vjerojatno čudno čitati postove nekoga tko se ne želi ni predstaviti punim imenom, stojim iza svoje odluke jer smatram da imam opravdani razlog zbog kojeg to činim. Jedan on njih već sam opisala ovdje, a drugi se odnosi na moju buduću karijeru.


Završila sam studij na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a još pokoju sitnicu o meni možete saznati ovdje

Ovaj blog pišem u svoje slobodno vrijeme i rezultat je moje ljubavi prema knjigama. Ono što  mislim da ga čini drugačijim od drugih je iskrenost i izražavanje vlastitog mišljenja. Ovaj blog nikoga ne reklamira pustim pohvalama. Kod mene ćete naići i na recenzije i mišljenja koja bi neki mogli smatrati "negativnima" ili zločestima, ali koja će uvijek biti argumentirana i ja iza njih stojim. Svaku knjigu o kojoj pišem prethodno sam i pročitala pa vam neću prodavati maglu, kako je nešto 'super' ili 'grozno', a da vam ne objasnim zašto to mislim.
 Pokrenula sam ovaj blog u kolovozu 2014., nakon dugog predomišljanja o tome bih li se upuštala u ovakvu inačicu obaveze, ali onda je jedna od najboljih mi prijateljica izrazila želju da sama pokrene blog. Ja sam ju glasno poticala na odluku, a sama se nisam usudila na taj korak. Ipak, na kraju sam skupila hrabrosti i evo nas tu gdje jesmo. :D


Ime bloga inspirirao je jedan od ključeva (koji je moja draga prijateljica Smakira kasnije svojim super dizajnerskim sposobnostima ovjekovječila  u jedan prekrasan logo) među knjigama na mojoj polici. Ključevi su mi uvijek bili zgodni ukrasi, ali i na neki način vrlo misteriozne stvarčice jer ih ima u milijun dizajna, pa me odmah prisile na razmišljanje kakve sve brave otvaraju. A iza brave su nepoznati i drugačiji svjetovi.

Isto kao i u knjigama. I tako je krenulo...


Ključ za knjigu. Ključ koji otvara bravu, vrata u nepoznati svijet.

Nadam se da će na mojim stranicama svatko od vas pronaći pokoju zgodnu i korisnu informaciju i da ću vam uspjeti približiti svjetove u koje me one vode. 


Voljela bih da svoje doživljaje podijelite sa mnom.Hello to all of you readers who came wandering to this blog! Welcome!I'm Rose Strong and you're currently reading some pretty awesome posts on my blog, Ključ za knjigu. :P

As you've already noticed, English is not my native language (Croatian is! :D), so I hope you don't mind my mistakes or possible absurdities I might write. 

Also, Rose Strong is not my real name, but it's the only one I'm using while writing. I chose to use a different name because I'm normally writing about erotic or fantasy novels, but I'm hoping one day to work as a teacher.  So the new name for me is just a way to separate business from pleasure.  

I started this blog in August 2014, and in the beginning, I was only writing in Croatian. Later I decided I could do it in English too. Because, why not? :P
My reviews are honest and sometimes even "negative", but I only write about books I've read myself and have an opinion about.

I presume you all want to know what does the name of my blog actually mean. I have to admit that it's very hard for me to translate the name, so let me tell you like this: ključ is a key, and knjiga is a book. So if I had to, I'd say the name would sound something like "Unlock the book".


So, I hope you'll have fun reading my posts and find some interesting new TBR!  

Feel free to contact me at any moment and comment as much as you'd like!

I'm open for all of your ideas, recommendations, evaluations, hopes and dreams!Nema komentara:

Objavi komentar