utorak, 19. kolovoza 2014.

Jamie McGuire: Prava propast

Za sve one koji misle da vas čeka nastavak Divne propasti, e nije!

Prava propast ista je knjiga, ali pisana s gledišta Travora Maddoxa, i da kažem odmah na početku, meni osobno puno bolja.
To je vjerojatno zato jer smo naučeni knjige ovakva sadržaja čitati iz nevinog gledišta djevojaka/žena koje tek upoznaju svijet u koje ih obično uvodi muškarac. Knjigu volim baš iz tog razloga jer je suprotnost muško-žensko tek sada savršeno došla do izražaja (nešto kao kad čitate zadnje poglavlje 50 Shades of Grey iz Christianova gledišta, iako ne toliko hardcore.) i napokon imamo pogled na istu situaciju s obje strane (ja sam čitala obje knjige istodobno, uspoređujući zanimljive dijelove) koja nam zaista olakšava shvaćanje postupaka koje likovi izvode.
Zanimljivo je i ponekad smiješno kako nastaju nesporazumi oko potpuno banalnih situacija, ali mislim da je time autorica savršeno uspjela dočarati razlike u muškom i ženskom mozgu, pogled na svijet i na samu ljubav.

O sadržaju neću govoriti, samo treba napomenuti da su određene scene koje se pojavljuju u Divnoj propasti stavljene u drugi plan, dok su neke druge naglašene i pojašnjene.Omiljena karakteristika ova knjige mi je zapravo Travisova očajna borba da promijeni svoj život od a do ž i potpuno krivi načini na koje to radi zbog čega se većina problema i dogodi. Ipak, on ne odustaje.

Ako ste čitali Divnu propast, pročitajte i ovu knjigu jer je još bolja.
Ako ju niste čitali i dalje preporučujem da krenete najprije od Abby jer ćete si tek time najbolje dočarati Travisa.

Uživajte!Izdavač: Fokus, 2014.
Broj stranica: 406
Cijena: 99,00 kn

Naslov izvornika: Walking Disaster, 2013


Nema komentara:

Objavi komentar