ponedjeljak, 25. kolovoza 2014.

Kresley Cole: Nezaustavljivo zlo

Obećano, učinjeno!
Evo nam drugog romana iz serije Kad padne noć, to jest Immortals after dark. Ovaj puta s prijevodom naslova koji razočarava (koje točno zlo? Nek mi neko objasni ako slučajno shvati čitajući...), ali ne damo se mi!

Ostavljamo iza sebe vukodlake, ali vampiri (naši svagdašnji :P) ne daju se samo tako.
Sebastian Wroth u vampira je pretvoren prije nekoliko stoljeća i potpuno protiv svoje volje. Njegova braća nisu poštovala njegovu želju za smrću, niti su shvaćali njegov razlog: život nije sve (smrt je bolja od nečasnog života- a vampiri su točno to, iskvaren život. Smrt, točnije.)
Danas Sebastian živi daleko od braće kojima još uvijek ne može oprostiti stari grijeh, ali njegov cilj u životu nije vladati kraljevstvom, ili pokoriti svijet. Ne, on i dalje samo želi umrijeti.
Sve dok ne upozna valkiru Kaderin koja mu (u nedostatku boljeg naziva ili jednostavno prevoditeljeve mašte) pusti krv (She blooded him.)Kaderin Hladnog Srca stoljećima nije osjećala. Nakon što je u davnom ratu izgubila dvije sestre bila je blagoslovljena izgubiti svaku emociju, sve to onog dana dok ne shvati da je postala vampirovom Mladenkom. Od tog dana sve počinje ići k vragu...Ili možda ne?
Kaderin se sprema za legendarnu Talismansku utrku u kojoj su nagrade uvijek neprocjenjivo vrijedne, a Sebastian, obzirom da jadnik prvi puta u životu ima neki cilj i razlog postojanja, ulazi u natjecanje da bi osvojio nju.
Milijun stvari stoji im na putu, vukodlak Bowen McRieve, nimfe, vještica Mariketa Očekivana,...i najviše od svega njezin strah od ponovnih emocija i svega što bi mogla izgubiti ako se probude prema krivoj osobi...

Radnja je isprepletena poglavljima o potrazi za četvrtim bratom Wroth i scenama likova koji se tek uvode (ali upoznat ćemo ih u kasnijim nastavcima).

Kao i u prvom romanu, autorica nije razočarala. Svaki lik odiše individualnošću i dubinom karaktera koji rijetko koji pisac može postići (pazi Lebeno Judu Nix- Nucking  Futs Nix- koja sama zavređuje nekoliko nastavaka od tristotinjak stranica!), sama fabula je na nivou, a likovi su i dalje abnormalno zgodni.
Oduševljena sam pažnjom koju Cole obraća na sitnice poput načina proricanja sudbine na početku knjige (koji izgleda debilno i besmisleno, i to tek ako primijetite taj detalj), a koji se objasni na kraju.

Cole dajemo palčeve gore, ali za našu ekipu koja izdaje knjige imam pitanje: ne bi li ovo trebala biti 3. knjiga iz serije???

Sve u svemu, ignorirat ćemo sve što nam se ne sviđa i veseliti se čitanju sljedećeg nastavka. :D


Aha, još ovo... Sebastian je khmmm...djevac. Pa si sad vi zamislite tu scenu. :P  I uživajte!
Izdavač: Mozaik knjiga
Broj stranica: 339
Cijena: 119,00 kn

Naslov izvornika: No Rest For The Wicked, 2006

Nema komentara:

Objavi komentar