četvrtak, 30. srpnja 2015.

Maya Banks: Serijal KGI

Kelly Group International (KGI):
Super elitan, strogo povjerljiv, obiteljski biznis

Kvalifikacije:
Visoka inteligencija, mišićava tijela, vojno iskustvo


Misija:
Spašavanje talaca/žrtava otmice. Prikupljanje obavještajnih podataka. Obavljanje poslova koje američka vlada ne može obaviti...

Trebam li ja uopće išta više pisati? :D
Zarobljena (The Darkest Hour)

Ethan Kelly udovac je kojemu je svaka želja za životom umrla s njegovom voljenom ženom. Danas, godinu dana nakon njezine smrti, još uvijek nema snage ustati iz kreveta i dostojanstveno na njen grob položiti cvijeće.

Njegova braća ne mogu doprijeti do njega, a svijet ga se ne tiče. 
Ali osim goleme tuge i manjka smisla života bez voljene Rachel, Ethana muči još jedna mračna tajna. Što ako je svoj brak osudio čak i prije nego li je njegova žena preminula? Umjesto zaborava, najprije mora sebi oprostiti svaki propust koji je Rachel koštao bračne sreće.

A onda, u košmaru žalosti i nesređenih emocija, Ethan prima anonimnu dojavu da je njegova žena živa i zarobljena na drugom kraju svijeta.

Ili zapravo nije?


Bijeg (No Place To Run)


Najstariji brat Kelly u nekoj staroj zabiti od krčme naleti na djevojku svojih snova. Ili možda noćnih mora, samo što jadnik toga nije svjestan, jer dok jedna glava radi, druga teško da može suvislo razmišljati. Ali nije opet ni da se sve zasluga mogu njemu pripisati za običnu naivnost. Sophie Lundgren, djevojka koja mu je svijet okrenula naglavačke i više je nego pametna i sposobna izaći na kraj s arogantnim muškim egima.
Osim dok joj trbuh ne naraste dovoljno da više ne može normalno koračati svijetom. Možda je to pravi trenutak da potraži sretnog taticu. 
A ako mu usput dovede ubojice pred ulazna vrata, što se tu može...barem ćemo imati što čitati!


Skrivena (Hidden Away)

Po mom mišljenju, brat koji zaslužuje da ga se najbolje dribla. Do sada poznat kao uvijek namrgođena dobrica koja obično prvo grize pa onda pita tko je gazda, a tko neželjeni gost, samo pogledom utjeruje strah u kosti onima koji ga ne poznaju. 

Ali zato, kada su loši dečki u pitanju, Garrett ne samo da se odluči žrtvovati putovanjem na more, nego je za opće dobro spreman i zavesti zgodnu ženu. Pa ima li kraja dobroti njegova srca, dajte recite?
Priviknuta na konstantan strah i prikrivene poglede iza leđa, Sarah bi odjednom trebala vjerovati muškarcu koji obećaje da će je osloboditi njezina brata? Kako da ne!
Iako joj sline cure od samog pogleda na hrpu mišića iza imena Garrett Kelly, Sarah se najprije mora pobrinuti za to da njezino srce nastavi kucati, a za koga će to točno biti, e to je sporedno pitanje. 

Na koje će se najprije odgovoriti...Maya Banks i njezini naslovi nisu nikakav novitet na našim policama. Nema tog ljubitelja romantike ili erotike koji je preskočio njezinu trilogiju Bez daha (hajde, nećemo nikome reći ako i jeste :D), a kladim se da ćete, ako još niste, sada jurnuti do najbliže knjižnice ili kioska da zgrabite i nastavke ovog serijala (reklamiraju ih čak i na televiziji... Da,da, to su te knjige!).

Osim očekivane doze erotike zbog kojeg smo među ove stranice i zavirili (a sad vi probajte reći da ste došli iz nekog drugog razloga!), moram pohvaliti dobar humor i dosjetljive dijaloge. 

Također, moram priznati da me sami likovi, to jest, pripadnici obitelji Kelly posebno oduševljavaju, jer su vjerojatno jedina familija koju sam u životu upoznala (smatram da u neku ruku poznajem sve ljude, bilo izmišljene ili one od krvi i mesa, o čijim sam seksualnim eskapadama čitala/slušala), a da je sva puna toliko uspješnih karaktera u svakom životnom aspektu i na svakom koraku. Bojim se da mi u tome smislu fali malo problematike koja bi pripomogla dojmu realnosti- pa nitko nema toliko savršen život kao obitelj koju svakodnevno obasipa kiša metaka, a oni se  samouvjereno našetavaju čak i bez pancirke. Malo je sve to skupa previše "jamesbondovski". Za moj ukus, fali barem jedna crna ovca koja bi im kvarila prosjek i pojačala uvjerljivost.

Kako bilo, drago mi je da se Stilus drži svojega i nastavlja prevoditi nastavke jedan za drugim, pa su nam tako, uz navedene, za sada dostupni i sljedeći naslovi iz serijala: Šapat u tami i Nijanse sive.


Uživajte uz ovih pet, dok nas ne razvesele ostalima.

Vaša Rose :*


Nema komentara:

Objavi komentar