petak, 10. srpnja 2015.

S.L.Jennings: Dark Light Series

Ako i vi mislite da vam je život dosadan (ili možda samo neuzbudljiv, a s vremena na vrijeme i jednoličan) i da mu je potrebno malo magije, onda vam je ovaj puta sjekira pala u med. Hell yea :D

Predstavljam vam serijal Dark Light, koji nam dolazi u tri romana i jednoj noveli:

1. Dark Light
2. The Dark Prince
2.5. Nikolai
3. Light Shadows
Gabriella je na početku bila samo obična djevojka sa sasvim nezanimljivim životom. Osim što je živjela s roditeljima koji su je posvojili dok je još bila sasvim mala, ništa u njenom životu nije je razlikovalo od neke druge djevojke njenih godina. Imala je nekoliko dobrih prijatelja s kojima je slavila je dvadeseti rođendan očekujući ništa doli da se malo narolja i očijuka s kojim frajerom, dok u tami nije ugledala njegove sjajne plave oči (već joj je tu nešto trebalo biti čudno :D).

Dorian je ušao u njezin život u isto vrijeme kada i dnevnik koji joj je posmrtno ostavila biološka majka i u kojem saznaje da je puno toga, samo ne "obična". 
Pretvorivši se iz jednostavne Gabs u snažno biće čijim će žilama jednog dana teči magija, te saznavši da na svijetu postoje sile kojima je predodređena upravljati, nađe se u nemilosrdnoj borbi između Svjetla i Tame. Ali znači li Tama uvijek Zlo Gabriella će saznati u naručju samog Princa.Sve više se zaplićući u mrežu Dorianovih milovanja i napokon otkrivši pravu dubinu strasti koja prijeti iz svakog njegova pogleda, Gabriella istodobno mora odlučiti hoće li nakon 21.rođendana prihvatiti magiju Svjetla ili Tame, kako će u međuvremenu od obje nabrijane strane spasiti sebe i svoje bližnje i hoće li svom srcu dozvoliti da se zaljubi u tajanstvenog i opasnog stranca.
Nakon brojnih istina koje je saznala o Dorianu, Gabs upoznaje njegovo pravo lice i razvija emocije protiv kojih se više ne može i ne želi boriti. I dok se njihov odnos produbljuje, na pomolu su izdaje i nove emocije koje se mogu roditi samo kada mislimo da smo napokon našli svoju nirvanu.
Kako će Gabriella krenuti dalje kada je napuste oni koje najviše voli i može li naći novu ljubav samo zato jer joj je stara zabranjena?Ova perspektiva na tematiku koja obrađuje ljubav kroz zamršeni fantastični svijet u kojem magija živi a nije tek prizivana, u isto vrijeme ističe i muti tanku liniju izmđu dva pojma koji su okosnica životnih dilema: dobra i zla.

Da Svjetlo može biti zaklonjeno Tamom, ali i da Tama može biti uništena samo jednom zrakom sunca, tvrde svi koji su proživjeli dovoljno ljeta da mogu shvatiti kako iza svakog sunčanog dana dolazi kišan, ali i obrnuto: iza kiše uvijek dolazi sunce.

Priča je to o mladoj djevojci i njenom putu do samootkrivanja i prihvaćanja sudbine koja joj je namijenjena i prije rođenja, a sa sobom donosi odgovornost koja zahtijeva neoprostive žrtve.

U ovom serijalu srela sam likove koji su budili nadu, zahtijevali pažnju, izvlačili iz mene želju da ih redom podavim, ali i prisiljavali me na saznanje da svjetlo uvijek dolazi na kraju tunela.
Postoji ljubavni trokut/četverokut - ovisno o trenutku- a obzirom da sam ja po prirodi alergična na "treći kotač", drugu violinu ili kako već hoćete zvati dežurno smetalo u ovom slučaju, lijepo sam se naživcirala čekajući da se situacija otpetlja.

Sami protagonisti su na razini zadatka, ne prenapadni, i daleko od jednoličnih. Rasrdili su me više od jedanput ničim drugim nego svojom ljudskošću i prirodnom sklonošću k unaprijed očiglednim pogreškama- ali to je upravo ono što romanima daje dušu i u nama budi neizbježnu inkinaciju ka suosjećanju i prepoznavanju sebe u recima pred nama.

Na samom početku malo sam se pobojala očigledne Gabrielline naivnosti u pogledu Doriana i njegova istinskog identiteta, ali taman kad sam namjeravala sve proglasiti potpunim promašajem, autorica dostavi elegantan rasplet i sasvim logično opravdanje. In your face!

Ne moram posebno spominjati erotske scene- svi znamo o čemu se na ovom blogu piše. Ima ih. "Dobre" su. :P
Ako me kužite.

Tema je super zanimljiva i isprepletena neočekivanim iznenađenjima koja nas glatko uvlače u dubinu priče, nadnaravni motivi zvuče "prirodno" i neisforsirano, a pozadina je vjerodostojna.

Kao i uvijek, serijal o kojem se ne priča toliko da bi bi vam na još jedan spomen para krenula na uši, razvaljuje u svojoj briljantnosti. Na Amazonu sva tri+jedan nastavka možete nabaviti za pravu bagatelu!

Osim fantasy tematike, autorica se proslavila nekim vrlo eksplicitnim erotskim romanima, koje se, priznajem!, nisam usudila čitati :P 

Ako se netko ohrabri, javite dojmove! :D 

Sve u svemu, nabavite ovaj serijal i uživajte!


Vaša

           Rose

Nema komentara:

Objavi komentar