četvrtak, 8. listopada 2015.

Review/recenzija: H.M.Ward: Damaged/Slomljena

This duology, Damaged 1 and Damaged 2, follows the The Ferro Family series and the novels have been labeled as New Adult Romance. Ward kicks ass in describing a real and painful emotions that one can feel no matter if one wants it or not. These novels are about love. 

So, if you're expecting some raw and wild sex here, you're wrong! 
Not happening.

The Ferro Family series consists of 3 series: DamagedArrangement i Stripped, and each of those contains a few novels. It could be a little (a lot!) confusing so you can find the details on Goodreads.The story starts as an forbidden affair between a college professor and a student. They want each other  but they try to resist the temptation. In their despair to harmonize the unwanted feelings and the obvious responsabilities, they still have to deal with their hounting past.

The man who hurt her finally found her and wants her back. Her whole family is backing him up and wanting them together.
But he's the devil only one man and his love can defeat.
One man who's secrets are his curse and her salvation.


Both of the characters are running from the dark life behind them and they seem so real in their fight to preserve this little spark of hope and light between them.

It's possible to feal their fear of intimacy and human touch. You can feel the gentle and soft touches they feel. You expect more, but understand they can't give it. It's not about sex.

Love does not start as a fusion of bodies, but as a fusion of souls. Just then is it capable of trearing down the walls.

Besides Peter and Sidney, I I hope we'll get to meet Shean and hear his story. He seems so cold and distant but I can only asume it's just a mask. There has to be something more behind those merciless eyes!
Please, let it be just a mask! So for all of you who have no problems reading in english, do not miss Life Before Damaged series.


See you next week, and until the next review read this breathtaking love story.


                Your Rose:*

Duologija Slomljena 1 i Slomljena 2 romani su koji slijede serijal The Ferro Family  koji na hrvatski nije preveden, a prati život Petea i Sidney prije njihove ljubavne priče. Serijal The Ferro Family u jednu ruku pravi je košmar u kojemu se tek treba snaći jer se sastoji od 3 serijala: DamagedArrangement i Stripped, od kojih svaki ponovo sadrži nekoliko (čak i do 20!) nastavka. Na Goodreadsu to izgleda otprilike ovako
Ludnica :DIako mnogi čitatelji očekuju erotske scene koje će ih ostaviti bez daha i u nekom nadahnjujućem deliriju, odmah naglašavam da će se razočarati. Slomljena 1 i 2 nisu erotsko, već isključivo romantično štivo (za ostatak serijala ne jamčim jer nisam čitala). Međutim, nedostatak eksplicitnih scena nipošto ne znači da su ova dva romana razočaravajuća- baš naprotiv!

Ward rastura u opisu realističnih emocija i tjera vas da ih osjećate, željeli vi to ili ne. Ovi romani ostavit će trag na vama i sjećat ćete ih se baš zato jer su vas potaknuli na žive i razarajuće emocije. 

Peterova i Sidneyina priča započinje kao zabranjena afera između studentice i sveučilišnog profesora. Odolijevaju želji koju oboje uzajamno osjećaju jer je njihovu ljubav nemoguće objasniti ili opravdati. Biti zajedno zahtijevalo bi nepravedne žrtve od barem jednoga od njih, a iskrena i bezuvjetna ljubav brani im da nešto takvo traže od osobe koju vole.

U samo središte njihovih potresnih problema ponovo se počinje uplitati i prošlost. Muškarac iz Sidneyine prošlosti vraća se po nju, a cijela njezina obitelj pruža mu podršku u nastojanjima da je vrati. 

Ipak, nitko osim Petera ne vjeruje Sidneyinom strahu pred osobom koja ju je davnih dana slomila, a iako je i njegov život pun opasnih tajni i još opasnijih osoba, čini se da je on jedini koji ju može izliječiti.


Protagonisti ovih romana dvoje je slomljenih i uništenih osoba koji pokušavaju prošlost ostaviti iza sebe i ponovo spojiti komadiće života u neku pristojnu i podnošljivu sliku. I baš zato što oboje pokušavaju prebroditi vlastite probleme,  nada da bi spasenje mogli pronaći jedno u drugome daje im snagu da ustraju i dalje.

Na stranicama ovih knjiga osjetit ćete strah koji budi ljudski dodir i pobuđuje želja za intimnošću. Peteovi i Sidneyini dodiri se osjećaju na vlastitoj koži, navode vas da želite još, ali ujedno vas i osvješćuju da ne možete dobiti ništa više. Ne radi se o seksu. U igri je puno više od toga.

Ljubav se ne rađa sjedinjavanjem tijela, nego stapanjem duša- samo tako je dovoljnio jaka da sruši fizičke i emocionalne zidove između prošlosti i budućnosti.

Uz Sidney i Petera, oduševio me i misteriozni Shean. Slika njegova mračnog i hladnog karaktera zaintrigirala me i osvojila svojom misterioznošću pa grizem nokte u iščekivanju njegova "preobraćenja". Nadam se da je njegova distanciranost samo dobra maska iza koje se krije ranjiva mica-maca koju tek treba ukrotiti. 

Hoćemo li ikada dočekati i ostale naslove ova autorice? Nadamo se!

Do sljedećeg tjedna i neke nove recenzije, uživajte barem uz nastavke koji su vam na dohvat ruke.
                         Vaša Rose :*
Nema komentara:

Objavi komentar