četvrtak, 28. travnja 2016.

Review/recenzija: A.Star: Wish for MeARC provided by the publisher Xpresso Book Tours via NetGalley for an honest review.

I read this book in one afternoon and that’s because it’s irresistible. I find novels about Djinn mystical and special in a way I can't seem to descibe, so I can never resist them, and Wish for Me is one of my new favorites! The book is the first one in The Djinn Order series, and until today only one other sequel was published (Dream of Me). The third part is to be published in August 2016.
Genre: Romance, Sci Fi, FantasyThe world the authors lead us into is magical and full of surprises. There are literally more than one moment when I thought about how I did not see that happen! It was amazing! 


A completely normal girl discovers and old, but beautiful, vase in the basement of her late gradnmother's house. Not knowing what ih is, she hides it from her mother and aunt and takes it home. Very soon she finds a key that fits perfectly into the lock on the vase, but realizes that the thing can't open.  Disappointed, she goes to sleep. 
A strange feeling wakes her up, and Glorie St. Pierre opens her eyes. There, sitting on her bed, the most beautiful man on the earth is watching her.
He claims that he's Djinn, a being also known as genie (but he hates the term) and that he's here to make three of her wishes come true. 
But can it really be so easy? Can this Irving make anything happen just by her wishing for it? Or there's a catch an Glorie and Irving, two people that don't like each other at all, will have to fight really hard to save themselves from the dangerous faith that keeps chasing them.Glorie is a normal girl forced by coincidence into the world full of unexpected creatures, a war between races and into the reality of a problematic family she didn’t even know she was a part of. 
Irving is everything but normal. He’s a slave to whoever owns his “lamp” and that fact could put all of his world in a grave danger. He’s a Djinn.

The relationship between this human girl and Djinn gives us plenty to be happy and excited about. They’re funny and their relationship is amusing. They fight and tease each other making us laugh, but it’s also real and full of sincere emotions.


Other characters are pretty amazing too. Some made me doubt their loyalty, some their motives, but they all made me want to know what will they do next.

The plot’s entertaining and dynamic, with amazing twists- especially at the end. I love it! 
The end of this book makes us want more, and I can tell you, I can’t wait to read the sequel!


The last book with motives of jinn/djinn/genie that I found equally breathtaking was The Fire Spirit Series by Samantha Young, so if yue ever find yourselves interested in this kind of novels, don't miss any of those two mentioned series! 

Comment before or after reading and let us know what you think!

Rose :*

Kopiju ove knjige dobila sam od izdavača Xpresso Book Tours na NetGalleyju u zamjenu za iskreno mišljenje.

Knjigu o kojoj danas pišem pročitala sam u jednom dahu jer je jednostavno toliko neodoljiva. Priče o džinovima uvijek iznova su mi fascinantne i na puno načina posebne, pa im nikada ne mogu odoljeti. Prošle godine pisala sam o jednoj takvoj, The Fire Spirit Series, autorice Samanthe Young i u njoj sam izrazila zadovoljstvo nailaskom na ponešto drugačije fantastične motive od onih na koje smo naučeni. I ovaj roman je zasluženi odmor od vukodlaka, vampira i ostalih babaroga koje su nemilosrdno preplavile tržište, većinom bez uma i razuma, pod žalosnom i već izlizanom izlikom da je to "in". Čitajući romane koji spadaju u isti žanr kao i ovaj roman, svakodnevno nailazim na takve bedastoće da ne biste vjerovali što se sve na nekim policama može naći. I bolje da ne znate. Zato recenziju ovog romana mogu pisati zadovoljna time što sam u moru svega i svačega napokon našla nešto jedinstveno i drugačije.

Wish for Me prvi je roman u The Djinn Order serijalu, a do sada je objavljen i drugi nastavak (Dream of Me), dok se treći očekuje u kolovozu ove godine. Nakon toga najavljena su još dva romana. Svijet u koji nas autorica uvodi magičan je, drugačiji i pun iznenađenja. U romanu postoji popriličan broj nevjerojatno dobrih trenutaka koji su me potpuno iznenadili i nisam mogla vjerovati koliko su neočekivani bili. 

Glorie St. Pierre u podrumu kuće svoje pokojne bake pronađe čudnu, ali prekrasnu vazu. Nešto je zadivi kod te neobične stvarčice dovoljno jako da je sakrije od pogleda mame i tete, strpa u ruksak i izdrži vožnju do svog stana kako bi je pobliže pogledala. Nakon kraćeg promatranja novootkrivene vaze, Glorie pronađe i ključ, ali čak i nakon trećeg okretaja u bravi, ne dogodi se apsolutno ništa. Razočarana se pospremi u krpe.
No san ne traje dugo jer Glorie probudi čudan osjećaj da je netko gleda, a kada napokon otvori oči, shvati da joj šesto čulo radi dobro. S druge strane njenog kreveta promatra ju najljepši mogući muškarac na svijetu.
Uz to što mu ne nalazi ni jednu jedinu fizičku manu, muškarac koji se predstavi kao Irving, za sebe tvrdi da je Djinn, ilitiga biće široj masi poznato kao "duh iz svjetiljke" (generalizirani i priprosti pojam koji on mrzi do temelja). I još k tome je ovdje da bi ispunio tri njezine želje. 
Primjećujete da zvuči presavršeno da bi prošlo bez dodatnih komplikacija. Recimo samo da su pred Glorie i Irvingom, dvoje ljudi koji ne dijele osjećaj međusobne topline, čak ni trpeljivosti, prilično teška vremena koja će u opasnost dovesti i njihove živote i budućnost cijelog jednog kraljevstva.


Glorie je sasvim normalna djevojka koja se odjednom nađe uvučena u svijet pun neočekivanih stvorenja, u rat između dvije rase i pri tome shvati da je dijelom nevjerojatno komplicirane obitelji. 
Irvinga bismo mogli opisati koristeći puno epiteta, ali "normalan" nije jedan od njih. On je rob bilo koje osobe koja bude dovoljno mudra (ili blesava) da otključa njegovu svjetiljku, a to je ujedno i problem koji ga zadnjih dana posebno mući. 
Oba lika puni su dobrih fora i nikako jedan drugome ne ostaju dužni.

Veza između ljudske Glorie i Djinna Irvinga izvor je smijeha i zabave, s dozom sarkazma i puno seksi trenutaka. Tijekom cijelog romana međusobno se zadirkuju, provociraju i tjeraju nas da želimo još i još. Njihovi dijalozi doprinose živosti romana, ali ujedno su prava inspiracija i  slika i prilika dubokih emocija.

Ne razočarava ni ostatak likova od kojih su neki nepredvidivi i puno obećavaju, dok druge nikako ne možemo prokužiti iz potpuno drugačijih razloga. Kako bilo, znaju pobuditi našu znatiželju i natjerati nas da se pitamo što će de dalje događati s njima.

Sama radnja je dinamična, ispunjena scenama koje je gušt čitati jer ne zamaraju čitatelja, nego nude domišljate preokrete, od kojih je onaj najbolji, pogađate- na samom kraju. 

Ako tražite drugačiju knjigu, a želite biti sigurni da nećete trošiti svoje vrijeme, Wish for Me je knjiga za vas. Nadam se da će vas oduševiti koliko i mene, i da ćete podijeliti svoje mišljenje o njoj u komentarima ispod.

Dok kojega ne dočeka, puse vam šalje

Rose :*Nema komentara:

Objavi komentar