četvrtak, 21. travnja 2016.

Review/recenzija: Samantha Young: Echoes of Scotland Street/ Scotland StreetDo you like Samantha Young as much as I do? A few years back I read her The Fire Spirit Series and couldn't resist her work anymore. After some short research I found out about On Dublin Street series and from that day on I became a loyal follower of her writing.
Today I'm reviewing the fifth novel in On Dublin Street series, Echoes of Scotland Street. The book was published in 2014, and it's followed by the sixth and final novel in this series, Moonlight on Nightingale Way.


Do you remember Cole Walker? We met him in previous novels and most of you probably wondered what happened to that boy. Did he grow up? Would we even be reading his story? 
Luckily for us, the answer to that question is yes
This is the novel of Cole Walker.
Enjoy it!


Shannon MacLeod has always gone for the wrong type of man. Her choices caused her serious problems more than once, and now she's jobless, without a place to live or family who used to support her. 
To change her life and start over, she moves to Edinburgh and accepts a job at the tattoo studio and this is where our story begins. 
Her colleagues are funny, nice and friendly but soon she realizes they are accepting like a real family. So when Shannon meets Cole Walker after more than 10 years and discovers he's the man she could really fall for, she's lucky to have them by her side. But they are his friends too.
Will she be able to find harmony between what her heart desires and her obligations towards her family or will she learn that her real family is actually the one that she makes for herself?


Echoes of Scotland Street is another novel by S.Young that captures our attention after only a few pages. It's a story that shows us how a person can suffer negative consequences of their deeds, even though they never meant to cause somebody harm and they had only the best intentions. It's an epitome of bad karma and the irony of life.

For me, the best part of this book was the character of Rae, Cole's friend and a girl who survived some pretty ugly things in life, but those were that thought her to enjoy life to the fullest. She's the girl with the funniest personality and the one who gives the novel its perky spirit. I would love to see her have her own novel. Maybe one day... A girl can hope. :D


I loved this book, strong dialogues and the humor Samantha always provides. I can't wait to read the last book in this series and hope to write about it soon.

What about you? Did you read any of her novels? Maybe something from her earlier repertoire? Some book with fantastic elements?

Comment below and let me know!

Kisses from Rose!


Bila je zima 2014. kada sam posljednji puta pisala o nekom od ljubića Samanthe Young. Radilo se o romanu Jamaica Lane, i taj je bio treći po redu u serijalu On Dublin Street. Odonda je prošlo dosta vremena, a za slučaj da među vama koji čitate ima novootkrivenih knjigoljubaca koji s radom ove autorice nisu upoznati, ponovit ćemo gradivo. Trenutno se na našim policama može pronaći 5 naslova Samanthe Young, a redom idu ovako:
1. London Road
2. Dublin Street
3. Jamaica Lane
4. India Place
5. Scotland StreetProšle godine autorica je objavila i šesti roman, za kojeg se na Goodreadsu može pročitati da je i posljednji u serijalu: Moonlight on Nightingale Way. Nadamo se da će se i taj ubrzo prevesti pa da ćemo uskoro moći pošteno zaokružiti ovaj serijal od kojega se godinama nismo odvajali.

Ali vratimo se mi na naš Scotland Street, priču Shannon MacLeod i Colea Walkera. Sjećate se Colea? Ako ste pažljivo pratili serijal i likove, vjerojatno vam je ostao u sjećanju i sigurno ste se više od jednom u ovih par godina upitali što se dogodilo s njime. E, pa, evo vam Colea u ovom romanu u punom sjaju.

Shannon se seli u Edinburgh bježeći pred propalom vezom, uništenim obiteljskim odnosima i nedostatkom posla. Spremna ovog puta biti pametnija i preispitati ispravnost svojih postupaka i prije nego to ih poduzme, odlazi u drugi grad i odluči početi od početka radeći posao u kojem je dobra, to jest, napraviti barem jednu stvar koju je sposobna ne zeznuti.
Ispada da njezino radno mjesto u kompletu dolazi s nekoliko prilično zanimljivih i po svemu jedinstvenih ljudi, od kojih centar njezinog zanimanja postaje muškarac kojeg je jednom slučajno upoznala kao tinejdžerica.
Na njezinu nesreću Cole izgleda upravo kao muškarac kojeg bi se trebala kloniti ako želi život dovesti u red i popraviti odnos s roditeljima. Kako će odoljeti muškarcu koji je naizgled upravo ono što joj treba?
I što će se dogoditi ako bude prisiljena birati između dvije vatre i dvije strane do kojih joj je jednako stalo?Scotland Street još je jedna emocijama nabijena ljubavna priča koja ukazuje na posljedice nekih loših koraka koje osoba poduzima imajući najbolje namjere. Na trenutke je čak teško nositi se s nemilim događajima koji likove prate u stopu, a posljedica su njihovih nastojanja da učine ispravnu i poštenu stvar- slika i prilika životne ironije i pravi primjer zle karme.

Samantha Young nije podbacila ni u ovom romanu, a osobno me najviše oduševila likom Coleove prijateljice Rae, koja je za mene žena koja sama zaslužuje svoje mjesto na barem 300 stranica njoj posvećene knjige koju ni jedna živa duša ne bi ispustila iz ruku. Humor joj je na razini koju je teško nadmašiti, a životno iskustvo naučilo ju je da se život živi samo jednom i to pod punim gasom. Gdje ćete naći zanimljiviji lik od toga? Ne zaboravite da Samantha piše i fantastiku za mlade (poput The Fire Spirit Series) čime je zapravo i započela svoju autorsku karijeru. Romane erotskog/ljubavnog sadržaja počinje pisati tek malo kasnije, ali s njima stječe još veću popularnost. 

Kladim se da ste Scotland Street već čitali ili ju upravo držite u rukama, tako da zaposlite i prste i napišite u komentar što mislite!

A ako ste sretnik koji se uspio izboriti za slobodan petak navečer, onda imate priliku upoznati autoricu, jer Samantha Young 22.4.2016. gostuje u Zagrebu u knjižari Megastore u 18h! 
Nek' se zna da sam ljubomorna na sve vas koji će iskoristiti ovu priliku, i da čekam dojmove! :P

Pusa od 
 Rose!Nema komentara:

Objavi komentar