četvrtak, 26. svibnja 2016.

Review/recenzija: Anna Campbell: Seven Nights in a Rogue's Bed/Sedam noći u olujnom zamkuThis will be a short review of a sweet historical romance novel. Two weeks ago I was reading Sabrina Jeffries, and her novel really made me want to find another author of the historical novels written in the last decade.

My search ended after finding Anna Campbell, and I decided on reading the first novel in her Sons of Sin series. Seven Nights in Rogue's Bed is a novel followed by A Rake's Midnight Kiss, What a Duke Wants and A Scoundrel by Moonlight.Meet Sidonie and Jonas. She's young, innocent and maybe even too smart for her own good. He's ruthless, cold and definitelly too serious for both of their sakes.
Sidonie comes to his castle like a lamb ready to be sacrificed, willing to do some awful things in her sister's stead. She has to, she owes her sister everything. So Sidonie expects to find a merciless and brutal lord of the castle, one with a disfigured face and damaged soul.
And she does. 
But then some unexpected things start to happen, starting with him leaving her naked in his bed. Untouched, to be precise.
That makes Sidonie think about how somebody obviously made a mistake in describing him as a rabid beast. Well, at least that's one alternative. The other would be that she lost the ability to reason and now sees that strange man as a quite normal. Maybe even a bit likable?
Seven Nights in Rogue's Bed is another one of those novels that makes you want to hide your ankles under the crinoline and declare yourselves damsels in distress with a mischievous goal of being saved by some prince, talented with his 'sword' (if you know what I mean :P).
The characters made by Mrs.Campbell are lively and unique, and her plot is original and full of cleverly related scenes and witty dialogues. Sidonie and Jonas hold our attention through more than 350 pages, and not only that. They make us feel for them and with them. Another thing I also liked is a complete lack of some harsh and depressing scenes that would make it all look less credible. 


If you still haven't read anything by this author, is time you give Anna Campbell a chance and dive into one of her stories. Make some coffee and find a comfortable place, because her novels will keep your ass glued to the same spot for hours!

And afterwards, of course, let me know what you think!


Rose :*


Ovo će biti jedna kratka recenzijica još jednog odličnog povijesnog romana iz naklade Neptun. Odlučila sam opet izabrati nešto iz njihova asortimana nakon što sam se prije dva tjedna oduševila jednim od romana Sabrine Jeffries. Pretpostavila sam da bi i ova autorica mogla ponuditi nešto vrijedno čitanja s obzirom da i ona spada u njihovu ediciju Novih zvijezda povijesnih ljubavnih romana. Nisam se prevarila.

Sedam noći u olujnom zamku prvi je dio iz serijala Sinovi grijeha autorice Anne Campbell. Na hrvatski je preveden i drugi dio,  Ponoćni poljubac, pa i njega možete potražiti u omiljenim knjižnicama ili knjižarama. Također, trenutno čekam da mi iz Neptuna daju povratnu informaciju hoće li se prevoditi i ostala dva romana iz serijala (What a Duke Dares i A Scoundrel by Moonlight) pa svakako opet navratite na ovaj post jer ću ga ažurirati čim saznam ;)
U ovom romanu upoznajemo Jonasa i Sidonie. Ona je mlada, nevina i čak previše inteligentna za vlastito dobro. On je nemilosrdan, hladan i preozbiljan za svačije dobro.
Sidonie dolazi u Jonasov dvorac kao janje na klanje, spremna žrtvovati se za sestru kojoj duguje praktički sve u životu s obzirom na to da ju je ona odgojila. Očekuje doživjeti sve što su joj o gospodaru dvorca napričali, "nezakoniti sin skandalozne veze. Bogat kao Krez. Savjetnik moćnih i utjecajnih ljudi. I pokvarenjak koji će je večeras tjelesno iskoristiti".
U prvih nekoliko sati njezina stvarnost savršeno se slaže s ranije joj opisanom slikom.
A onda se počnu događati neke nepredvidive stvari, počevši od one da je te noći Jonas ni ne pipne. 
Očigledno se netko zabunio kad je bogatog vlastelina okrstio svim onim negativnim epitetima. Jedina alternativa je da je ona potpuno izgubila razum i sposobnost procjenjivanja, jer se njoj Jonas čini potpuno normalnom osobom. Štoviše, čak bi joj se na kraju mogao i sviđati.Još jedan od onih romana zbog kojeg poželimo sakriti gležnjeve pod krinolinom i proglasiti se damom u nevolji s prefriganim ciljem da nas pohrli spasiti neki princ koji dobro barata svojim "mačem" (ako me kužite :P). Anna Campbell je autorica čiji su likovi živopisni i jedinstveni, a zapleti originalni i puni elegantno isprepletenih scena i dosjetljivih dijaloga. 

Likovi Sidonie i Jonasa ne puštaju našu pažnju da odluta, u što sam se osobno uvjerila, pa mi se i sa svojih 350 stranica knjiga i dalje činila prekratkom. Posebno mi se sviđa nedostatak bilo kakvih teških i depresivnih scena te humor kojim je ispočetka prožeta svaka nova stranica.

Ako vam vrijeme dopusti da koji sat provedete u prirodi, svakako sa sobom ponesite i ovu knjigu, zavalite se nekamo s šalicom kave u ruci i uživite se u svijet prošlosti i intriga kakve vam samo londonsko visoko društvo može priuštiti.

Svakako mi javite jeste li zadovoljni romanom i hoćete li potražiti i drugi dio iz serijala.

Puse od Rose :* :* :*

Nema komentara:

Objavi komentar