četvrtak, 30. ožujka 2017.

Review/recenzija: Tessa Dare: A Lady by Midnight: Vjenčanje u ponoćRecenzija na hrvatskom nalazi se ispod recenzije na engleskom 😚I've already decided to love every one of Tessa Dare's novels. I won't ever read them anymore, I'll just say they're awesome.
Ha ha, just kidding.
I do talk a lot, but even I can't produce miracles 😂

Today, we're talking about A Lady by Midnight by Tessa Dare.
Kate Taylor found friendship and understanding in Spindle Cove. The only thing she didn't find is the thing she wants the most. When she looks at her friends, married and in love, she can't but to want something like that for her own. Somebody to love her and for her to love back.
Samuel Thorne keeps a secret that could make Kate suffer. Despite of him wanting to stay away, he needs to do his duty and protect her. 
But how will he stay by her side and not touch her porcelain skin? How will he not kiss her?
He's a rough and sometimes even cold man and she's such a lively woman. They should never be together. Or should they?


Tessa really knows how to make her characters different one from another in every way possible. And then she places them into a town that has a soul for itself. The woman knows how to do her job.
I'd say, that for all of us who have read some of her novels or book series, Spindle Cove has become a synonym for uniqueness and originality. Hearing somebody talk about Spindle Cove attracts people. We hear about it and we know the fun awaits.


For me, Kate and Thorne are the best characters this author has created. There's something about the way his cold-self ignites when he sees Kate that makes him sooo sweet. Yes, I said sweet. It's not the first adjectiv that comes to mind while describing this man, but it's the one that made me love him. 
Kate, on the other hand, is such an optimistic creature. She's determined and bright. The one to never give up.
Together, they're the best product of Spindle Cove and Tessa's imagination.

For you who're yet to discover Tessa's historical romances, I recommend for you to start with A Night to Surrender and A Week to be Wicked, the first two installments in this series, because there's where we get to meet Kate and Thorne for the first time, eventhough their story does officially start and come to end in A Lady by Midnight.

Have fun with Kate and Thorne and don't forget to come back next week. I'm preparing something contemporary just for you.

Rose 😚😚😚
Znate što... ovaj lik na naslovnici se stvarno ima čime pohvaliti. I onda još dizajniraju naslovnicu tako da ga cijeloga ne razgolite nego samo ostave ovaj 'sretni putić' (jel se to tako zove? Ove dlačice na trbušnjacima pa prema dolje... 😉) da bude dečko diskretniji, je li... 
Okej, spustimo se sa sanjarskog oblaka barem dovoljno dugo da pročitamo recenziju, da ne bude da sam uzalud pisala 😉. Umjesto u naslovnicu, hajdemo zaviriti u knjigu. Današnja tema je povijesni ljubavni roman Vjenčanje u ponoć iz Naklade Neptun.


Kate Taylor u Vretenastoj Uvali našla je prijateljstvo i prihvaćanje, ali ono najvažnije još joj uvijek fali. Kad gleda sreću svojih udanih prijateljica ne može se prestati nadati da tamo negdje postoji i onaj pravi za nju. Netko s kime će stvoriti vlastitu obitelj i živjeti u sreći.
Samuel Thorne krije tajnu koja bi Kate mogla povrijediti, ako bi ju ikad saznala. Ali unatoč tome mora naći dovoljno samokontrole da joj bude blizu i štiti je od opasnosti, a da ne padne pod njezinim ženskim čarima na koje je ionako već odavno slab.
Hoće li Thorne moći i dalje navlačiti svoju masku nedodirljivog grubijana, ili će lijepa glazbenica uspjeti naći načina kako da ga pripitomi?


Tessa Dare točno zna kako stvoriti likove koji su različitiji od različitih, a onda ih još smjesti u mjestašce koje je samo po sebi neobično i, naravno, stvori hit. Rekla bih da je za sve nas koji smo čitali koji od njenih romana ili sve njih iz ovog serijala, Vretenasta Uvala postala sinonim za jedinstvenost i originalnost, koliko likova, toliko i samog zapleta svake pojedinačne priče. Tamo srećemo ljude koji ni po čemu nisu obični i upravo je to ono što nas mami da ih pratimo iz romana u roman. Kad negdje čujem pojam Vretenasta Uvala, ona imaginarna srca mi počnu pucketati iznad glave poput vatrometa 😂 


Kate i Thorne meni su njeni najdraži likovi. Ima nešto u toj njegovoj naizgled primitivnoj tvrdoglavosti što je toliko šarmantno da mi je Thorne postao neizmjerno sladak. Da, sladak nije baš pridjev koji bi svatko upotrijebio za ovog mračnog i šutljivog mrguda, ali što dalje sam čitala i otkrivala detalje njegove prošlosti i karaktera, time mi je više prirastao srcu. 
Kate je, s druge strane, lik koji je izrazito pozitivan. Osvojila me vjerom u ostvarenje svog cilja i upornom tvrdoglavošću. 
Zajedno su ispali najzanimljiviji par iz Vretenaste Uvale.

"Gotovo je s našim zarukama."
"Imaš pravo, gotovo je," reče on. "Danas ćemo se vjenčati."

 Neptunov serijal o Vretenastoj uvali završavam današnjim postom, a isti je meni najdraži povijesni serijal proizašao iz njihove prevodilačke radionice. Recenzije o Noć predaje i Tjedan dana za ljubav, prethodna dva naslova, možete naći klikom na naslov romana, a ja se prebacujem na njihovu drugu autoricu, Courtney Milan. Davno sam već objavila recenziju njezina romana Rat vojvotkinja, pa mislim da mi je vrijeme da se primim nastavaka.


Do sljedećeg tjedna, i nečeg malo suvremenijeg, šaljem puse!

Rose 😚😚😚
 

Nema komentara:

Objavi komentar