četvrtak, 25. svibnja 2017.

Review/recenzija: Sabrina Jeffries: One Night with a Prince/ Jedna noć s princomRecenzija na hrvatskom nalazi se ispod recenzije na engleskom ❤


The third and the last installment in Royal Brotherhood series by Sabrina Jeffries presents us with the story that will conclude the trilogy. One Night with a Prince is a story of the oldest of the Prince Regent's bastard sons, Gavin Byrnea and a women who will capture his heart, Christabel Haversham.


Christabel's ready to do what it takes to get her hands on the letters now in possession of a man ready to use them to harm the Kingdom. And what it takes is to pretend to be the mistress of notorious Gavin Byrne.
But Byrne didn't get the title of a skilled lover by just smiling at ladies' direction. He knows how to play his aces and recognizes Christabel is the most important card he could play to finally get his chance for revenge he's been planning for a long time.
But, as always, one has to give up some diamonds if they want a hand full of hearts. Will Gavin and Christabel go for the win or will they recognize that sometimes to give up is just the right thing to do?


You know those novels where the characters need to make some kind of sacrifice so they could get something else in return? But that makes them suffer. So they suffer, we suffer, there's collective suffering going on... And it's everything but interesting...
Well, nobody suffers in this book 😍
Jeffries knows how to write her novels so we're constantly reminded that there's that serious problem, people have to let go of something and it's painful, there would be consequences- but she does it without making us roll our eyes in false sympathy. Actually, she makes us live through all of that and still smile.

 
This one is one of those novels that I had to take seriously, and I did it gladly. The characters show an interesting level of maturity from the first time we read about them, and they stay consistent to that part of their personality. They aren't making any kind of rash decisions that would be hard to believe, but they keep reminding us they're still human beings who make few mistakes now and then.

There's that thing I liked the most, and it's the way Gavin and Christabel met. Their meeting set bases for they relationship dynamic and gave us an insight into their personalities.
This book has a plot that invites us to read further and you'll like it even more if you're of those who like good humor.
I'm gonna stop talking now, and just tell you to go get the book. You won't be sorry.

My recommendation is to start this trilogy by reading the novel number one In the Prince's Bed first, then continue with To Pleasure the Prince. Of course, you can read One Night with a Prince as a standalone, but why not enjoy the first two books too?
 
 
 
Have fun with this one and let me know what you think,
Rose 😚
 
 
 

 

Treći nastavak serijala Kraljevsko bratstvo iz Naklade Neptun zaokružuje avanturu trojice vanbračnih sinova regenta Georgea, princa od Walesa. Jedna noć s princom uvlači nas u priču najstarijeg od njih, Gavina Byrnea i markize koja će ga osvojiti, Cristabel Haversham. Pogađate već, imamo posla s ljubavnim romanom s povijesnom pozadinom, a s obzirom na prethodnike, naša očekivanja su velika.


Christabel je spremna na sve kako bi se dočepala pisama koja su u rukama čovjeka koji se nalazi na rubu da njima izazove veliku štetu. Spremna se čak pretvarati da je postala ljubavnicom vlasnika kockarskog kluba, Gavina Byrnea.
Ali Byrne nije svoj naslov zloglasnog zavodnika stekao pukim slučajem. On je naučen držati asove u rukavu i zna prepoznati trenutak u kojem ih je najbolje izvuči. A Cristabel je najjača karta na koju može igrati kako bi stekao prednost koja mu je potrebna da se osveti za nepravdu koja mu je davnih dana nanesena i čije posljedice i dalje trpi.
Igra može započeti. Karte su podijeljene. 
Cristabel i Byrne zajedno ulaze u razvratničko društvo londonske elite, a glavna nagrada za koju će se boriti ispast će drugačija od one zbog koje su uopće krenuli u igru. Dok će se ulozi povećavati, a protivnici oštriti kandže, dvoje lažnih ljubavnika možda otkrije da prave vrijednosti ne leže u pobjedi, već u saznanju da ponekad jednostavno treba odustati.


 Znate ono kad čitate neki roman u kojem se neki od (obično) glavnih likova nađe u nekoj vrsti škripca pa mora nešto žrtvovati kako bi nešto drugo dobio? Pa onda pati on, patite vi, pati mladi Werther...
E, ovdje nitko ne pati 😍
Sabrina svoj roman napiše tako majstorski da smo tijekom čitanja svi svjesni toga da se odvija neka vrsta žrtvovanja likovih želja i ranije zacrtanih ciljeva, da likovi čine nešto što im ne sjeda baš najbolje i da će biti itekakvih posljedica- ali sve se to odvija bez imalo patetike, a uz zdravu dozu ozbiljnosti i onu natruhu humora koja je taman tolika da tu i tamo trznemo usnama prema gore kad se to možda najmanje očekuje.


Ovo je jedan od onih romana čije likove mogu zaista shvatiti ozbiljno. Pokazuju zrelost od prve scene u kojoj se pojavljuju, a tijekom odvijanja same radnje dokazuju svoju dosljednost. Ne donose nepromišljene odluke kojima bi bilo teško povjerovati, a s druge strane, i dalje se upuštaju u one male grešne užitke pred kojima bi svaka zdrava osoba tu i tamo pokleknula.

Detalj koji mi se posebno sviđa je način na koji su se Gavin i Cristabel upoznali, koji uvelike postavlja temelje dinamici njihove buduće veze i u velikoj mjeri karakterizira likove. 
Radnja je tečna i uvlači čitatelja dublje, a humor je na zavidnoj razini. Time praktički dolazim do zaključka da nemam baš previše toga za nadodati, ali mislim da nije ni potrebno. Išta više od ovoga bilo bi previše i potpuno nepotrebno. 

Preporučujem vam da ovaj serijal započnete od prvog romana U prinčevoj postelji, pa nastavite s drugim, Kako udovoljiti princu, kako biste dokraja uživali u završetku ove trilogije. 


Do neke druge zgode, šaljem vam puse,
Rose 😚 

 

Nema komentara:

Objavi komentar