petak, 30. lipnja 2017.

Recenzija: Christina Lauren: Prekrasna tajna

 

Od ljubavnih romana dostupnih na hrvatskom tržištu, one Christine Lauren definitivno bih svrstala među najkomičnije i najzabavnije. Nakon Prekrasnog gada, Prekrasnog stranca i Prekrasnog igrača, trojca koji je napravio pravi boom, kako u svijetu, tako i među hrvatskim čitateljima, autorski dvojac nas je (nakon još četiri romana u međuvremenu) počastio s još jednim. Pa tako danas brojimo već 8.roman iz serijala, ovaj put pod naslovom Prekrasna tajna.

Nakon više od desetljeća provedenih u braku, Neill Stella je odjednom slobodan. Za sebe bi rekao da ne traži puno, zapravo ništa više doli žene spremne na duboki emocionalni odnos i potpunu predanost monogamnoj vezi. Zainteresirana kandidatkinja još bi morala biti dovoljno spretna da probije njegov oklop i zapravo ga natjerati da se o bilo čemu otvori.
Ona ga pogledom prati mjesecima. Neill je Rubyna tiha patnja otkad ga je prvi puta ugledala, a najbolja prilika da mu pristupi pruža joj se na putovanju na koje su prisiljeni zajedno putovati.
Zaigrana Amerikanka i uštogljeni Britanac naći će se suočeni sa zajedničkom privlačnošću, no što će se dogoditi ako su oboje spremni na više?
Hoće Neill ljubavi dati novu šansu?
Je li Ruby spremna riskirati s muškarcem koji za sobom nosi toliku emocionalnu prtljagu?
Još jednom C. i L. idu in medias res, u raspravu od krucijalne važnosti, i to  odmah na prvoj stranici, ni manje ni više nego u prvoj rečenici. Tako se to radi jer ono bitno najbolje je pitati odmah na početku (vidjet ćete kad pročitate) 😉 Kad sam kupila knjigu i prije nego što sam ju počela čitati, mama me pitala što to čitam, pa sam joj tutnula knjigu u ruke uz izjavu nek' malo prolista i vidi sama.
Okrenula je prvu stranicu i pogledom preletjela preko teksta pa zatvorila knjigu, vratila ju na stol, nešto promrmljala i otišla.
Jedino što barem malo umanjuje moju neugodu pred onim što je pročitala na stranici broj 5, je činjenica da ipak nije pročitala ono na stranicama 131-135.
😂
Tko se počastio s prethodnih 7 nastavaka, zna da se u romanima C.L. mogu očekivati samo najduhovitljiviji dijalozi, najoriginalniji obrati i najžešće seksi scene. Ali da ne bi bilo da dvojac preživljava ljeto 2017. na staroj slavi, mene je zanimalo može li ovaj, definitivno drugačiji muški lik, osvojiti moje srce kao i tri mušketira prije njega.A što reći o Neillu Stelli nego opa! C. i L. s Neillom su definitivno napravile iskorak, pa otplesale tango  s likom koji odudara od prethodna tri (muška) i na kraju fali još samo da se naklone i pokupe ovacije.
Korice knjige o njemu govore da je uštogljeni, pa ni ja neću reći ništa više, ali da je Neill Stella drugačiji od svih neukrotivih likova koje smo kod ovih autorica dosad susretali, to ću potpisati.
Neill će vas raspekmeziti, raznježiti i osvojiti. Poseban, u nizu ionako jedinstvenih likova iz pera ovih autorica, nikako nije savršen, ali je prizeman i možda najsličniji nama koji postojimo izvan listova van listova nekakvog romana.

Za mene je Neill najjača strana ovog romana. Njegova promjena očita je u njegovom ponašanju, pa i njegovom načinu izražavanja, otvorenosti i izboru vokabulara. 
Tražite li roman s kojim ćete se smijati i u čijoj ćete svakoj riječi uživati, ovo je taj.Dakako da morate nabaviti Prekrasnu tajnu. Ne znam postoji li živahniji i duhovitiji roman koji bih vam za ovo ljeto mogla preporučiti.
 
 
Nađite recenziju na engleskom na linku ovdje.Rose ❤3 komentara:

 1. Imam jedno pitanje.Moram li njihove romane čitati po redu ili mogu na preskok?

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Jesu svaki za sebe, ali likovi iz drugog i trrćeg romana pojavljuju se i u prvome, i obrnuto, tako da preporučujem da čitate po redu :)

   Izbriši
  2. Poslušit ću vašu preporuku i čitati po redu :D

   Izbriši