srijeda, 21. lipnja 2017.

Recenzija: Steven Rowley: Lily i hobotnicaJednom sam imala mačka koji je spavao u sudoperu. Vratili smo se jedne večeri doma i napravili cijelu potragu za njim da bismo ga našli sklupčanog u sudoperu kako nas prati jednim okom otvorenim, potpuno ravnodušan prema našoj dernjavi kojom smo ga pola sata pokušavali dozvati i naći.
Taj dan sam naučila da su soda bikarbona i ocat dobra kombinacija za otčepljivanje odvoda od mačjih dlaka, a kasnije smo na isti način vraćali u funkciju lavaboe, bide i kade 😹😹😹

Ono što hoću reći je da nije postojao dan u mojem životu, sretan ili razočaravajuć, kojeg životinja nije učinila (još) boljim i zanimljivijim. Imam dvije mačke, a da mogu, imala bi ih još najmanje 5, i sigurna sam da bi svaka od njih po nečemu bila posebna i nezamjenjiva.
Tko od vas ima kućnog ljubimca? 
Danas vam donosim priču koja će dočarati istinsku povezanost između čovjeka i životinje i potaknuti vas da svoju danas volite možda više nego ikad prije.
Ovo je recenzija o Lily i hobotnici.U dom Teda i Lily jednog četvrtka nasrnuo je uljez. Hobotnica. Oboje su znali da je ondje, ali odlučili su je ignorirati bojeći se da ju ne razljute još više.
Tedov život ionako nije išao po planu. Nije bio zadovoljan svojom svakodnevicom ni vezama koje su nekako uvijek propadale. Posljednje što mu je trebalo bila je još i hobotnica.
Ali Lily je polako počela padati pod utjecaj nezvanog gosta, a Ted nije tu mogao puno učiniti.
Došlo je vrijeme da i on preispita svoj život, svoju snagu i svoju ustrajnost. 
Jer unatoč svom njegovom trudu, hobotnica nije pokazivala namjeru da će ikada otići. Pronašla je Lily i tu se udomaćila.


Najbolja stvar koju sam ikada čula o ljubavi je ta da je prava ljubav samo ona uzvraćena. Kod neuzvraćene ljubavi osjećaji s jedne strane možda jesu iskreni, ali ako ta ljubav nije uzvraćena, ne može biti ta. Ne može biti prava (izvor).
Istinska vrijednost odnosa koji osoba želi graditi s ljubimcem leži u tome da jednom kad otvorimo srce i vrata svog doma životinji, više nikada nećemo osjetiti potpuni nedostatak prave ljubavi.
Životinje vole slijepo i cijelim srcem, a za malo nježnosti i šaku hrane voljne su položiti svoj život. Nitko nam neće pružiti više odanosti i podrške od životinje koja je uvijek uz nas.
Doslovno. Toliko je uz nas da nam se ponekad poplete pod noge pa nam se strovali na pod tacna s kolačima koje smo cijelo jutro pekli 😸


 Ponekad se čovjek nađe na životnom putu na kojem se odjednom izgube putokazi pa  jedino što osoba može jest lutati s najboljom namjerom da će prije ili kasnije nekamo stići. Tako je život izgledao Tedu. Nije mogao pronaći ljubav svog života, nije bio emocionalno ispunjen i stalno mu je falilo 'ono nešto'. Lily je bila njegov pas, njegova životna suputnica i jedino biće koje je uvijek bilo tu za njega. Lily je bila simbol svega dobroga, hrabroga i čistoga u životu svojeg vlasnika.Priča o Lily priča je o spoznavanju života, istinskih vrijednosti i vlastite emocionalne snage. To je priča zbog koje ćete danas čvršće zagrliti svojeg psa, mačku, kunića ili čak štakora. Onoga koji čuva vaše tajne i onoga koji vam iz ljubavi tu i tamo ostavi smrdljivi poklončić ispod stola (ako pak imate jedinstveni primjerak poput moje mazilice, onda vam ga ostavi na krevetu).

Ako imate životinju u svom životu, zasigurno možete posvjedočiti jednoj vrsti prave ljubavi, jer ako smo dovoljno hrabri da otvorimo srce životinji, jedno je sigurno: više nismo sami. 

Ova priča jedna je od onih koje će vam osvojiti srce. Napisana šaljivim tonom, kroz metafore progovara o ozbiljnoj temi iz perspektive pomalo vrckavog Teda, a zabavit će vas i rasplakati istodobno. Lily i hobotnica prvijenac je Stevena Rowleya kojeg ćemo zasigurno svi dugo pamtiti.


Uživajte,
Rose 💚


Nema komentara:

Objavi komentar