ponedjeljak, 4. rujna 2017.

Recenzija: Emma Chase: Royally EndowedNešto me pucala kriza zadnja dva tjedna i nikako nisam mogla naći knjigu koja bi me bacila na koljena. Ili lansirala u nebo. Ili me barem pomaknula s mjesta. Držala sam se romana prevedenih kod nas i iscrpila sve što se nudilo pa sam polako počela nervozirati. 
Onda me moja T. podsjetila na Royally Endowed Emme Chase. Pa Wicked Intentions J.T.Geissinger. I Love Another Day, Lexi Blake. Sve nove novcate, friško objavljene romančine autorica koje štujem poput božanstava.
Sve sam to propuštala. Pa jesam li ja normalna? 😂
I tako sam krenula redom kojim sam ih iznad nabrojila, pa je prva koju vam predstavljam  Royally Endowed.

U ovom, trećem po redu romanu iz serijala Royally Screwed, tjelesni čuvar princa prijestolonasljednika kraljevstva Wessco zaljubit će se u sestru prinčeve sestre.
Logan dolazi u New York kao tjelesni čuvar princa Nicholasa, a on mu ubrzo nakon toga zadaje novi zadatak. Dok se Nicholas s novom djevojkom vraća doma, Logan mora ostati u Americi i držati na oku mladu Elle.
Elle upravo završava srednju školu i upisuje fakultet. Mlada je i pametna djevojka koja zna što želi, a to je, između ostalog, zgodan prinčev tjelohranitelj.
No njih dvoje svoj obaveze shvaćaju ozbiljno, pa tako svako svoju ljubav gaji u tišini.
Dok iskra napokon ne bukne i ne zapali se vatra. 
A mi smo ju jedva dočekali.


Svaki puta kad pišem recenziju nekog romana koji nije preveden, radim to svjesna da velikom broju vas stavljam sol na ranu. Ali ako već ne možete uživati u knjizi, pišem ovakve recenzije jer želim s vama podijeliti divne osjećaje koje ovi romani u meni bude. Čak i ako ih ne možete čitati, želim vam dočarati dio čarolije koju autorice poput Emme Chase (i onih koje sam nabrojila u uvodu) stvaraju. 

Logan i Elle dva su toliko dražesna lika. Da me ne biste krivo shvatili, kemija među njima toliko je dobra da je zapaljiva, no oni od samog početka dijele puno više od same privlačnosti.
To što su se jedan drugom toliko sviđali, a uspjeli zadržati dovoljno discipline da ne nasrnu u vezu koja vjerojatno ne bi imala povoljne posljedice, njihovo izbjegavanje istinskih emocija i poštovanje koje su jedan drugome time iskazivali baš su mi priuštili krasno iznenađenje.
Ljubav jedne mlade, vrckave i pomalo naivne djevojke i muškarca koji ju nevjerojatno poštuje dulje je preživjela u tišini nego što žive mnoge glasne i nametljive ljubavi.


Osim ova dva lika o čijoj smo priči napokon dobili priliku uživati, u ovom posljednjem romanu iz serijala pojavljuju se i likovi koje smo davno upoznali. Svaki od njih dobro koristi svoje vrijeme kako bi nas podsjetio na to zašto smo ga zavoljeli i zašto mnogi ove romane proglašavaju najboljim radovima Emma Chase. 

Uvijek se ražalostim kad dođem do kraja još jednog serijala koji me oduševio. Često puta imam osjećaj da kraj dođe taman dok se i autorica i čitatelji najbolje ufuraju u novi svijet i nove likove. Tako je bio i ovaj puta. Taman sam se najbolje opustila uz humoristične scene, dijaloge bez premca i one khm khm scene i evo ti ga na. Gotovo.

Emmine knjige postaju sve bolje i bolje, pa koliko god ja razočarana bila što se s likovima Nicholasa, Henryja i Logana moram oprostiti, toliko sam i optimistična da nam uskoro dolazi možda još koji bolji i luđi trio (ako je takve uopće moguće stvoriti). Tješim se s time da je svaki kraj ujedno i početak.

Ako vam se ikad pruži prilika pročitati Royally Endowed, nemojte se predomišljati.


Recenzije ostalih romana ove autorice: Royally Screwed i Royally Matched
                                                               Zapleteni i Uvrnuti  


Nema komentara:

Objavi komentar