četvrtak, 17. kolovoza 2017.

Recenzija: Kendall Ryan: Hitched #1, #2, #3Kad jedan frajer odlučno ustvrdi da veličina nije važna, onaj obdareniji na tom području odgovori mu nečim u stilu: "Kaže još jedan s malim". Jeste li kad čule takva prepucavanja, drage dame? Nisam sigurna u kakvoj se ja to vrsti društva krećem, ali ja sam imala priliku zateći se u takvom razgovoru.
Ono što nisam imala priliku (još nisam odlučila jesam li razočarana ili mi je lakše od toga) je zateći se u situaciji u kakvoj se ovotjedna heroina zatekla na stranici 57 prve knjige. Neću vam reći što se točno dogodilo, ali reći ću da je ostavilo dobar dojam na nju. 
Sličan onome koji su knjige iz serijala Hitched: Ugovoreni brak, Nemoguća oklada i Zlobna klauzula iz 24sata ostavile na mene.Noi Tateu zadatak da oženi Oliviu Cane ne pada teško, ali tu je ona jedna klauzula iz bračnog ugovora koju treba ispoštovati, a koja Olivi možda neće baš najbolje sjesti.
Da se razumijemo, nema on ništa protiv truda koji treba uložiti u zadatak da napumpa iznenadnu zaručnicu/suprugu, no baš da je htio odmah postati i tatica, nije.
Ali učinit će to jer radi se o milijunim dolara koji bi u suprotnom mogli biti izguljeni i ljudima koji bi mogli ostati na ulici, ako se Olivia i on ne uozbilje.
S Oliviom nema zaj*ancije. Krvavim znojem zaradila je mjseto u tvrtci, a sad mora ispaštati zbog grešaka koje su počinini njezin i Noin otac. Oduvijek je slaba na Nou, no time gore. Čovjek se s njime lako opusti i izgubi kontrolu i onda što će ostati od nje? Zatelebana glupača bez kinte. A, ne. Njih dvoje trebaju se koncentrirati na posao. Taj brak bit će samo farsa koja će spasiti firmu, a među njima neće biti ničega, čak ni seksa.

'Ajde da vas pitam, je l' ima netko među vama tko u to vjeruje?


Ah, Noah, Noah. Moram priznati da sam na početku o njemu imala isto mišljenje kao i Olivija. Taj dečko je bio teška sirovina. Arogantan i umišljen, bez ikakvog pojma o značenju pojma poniznost. On je odlučno ganjao sve što je želio u životu, što bi mogla biti karakteristika za svaku pohvalu, da se, osim karijere, nije koncentrirao na potpuno isprazne vrijednosti. Ali oprostit ćemo mu, jer pokazao je pravo brižno lice ispod naoko bezbrižne vanjštine i zaslužio da mu poželimo sretan završetak.
Olivia, pak, se mučila s drugim proplemom. Ta je cura zaista tebala naučiti kako se malo opustiti. Popij čašu vina, ženo. Ma, popij cijelu bocu. Ti si ta koja je po cijele dane buljila u proračunske tablice, a mene je boljela glava. Dobro joj je došla Noina opuštenost. Njih dvoje ispali su prava protuteža jedan drugome, a to je ono što se od bračnog druga traži, zar ne? (Ja ne znam, nisam udana, tako su mi samo rekli 😂)


Čitatelji obično naslove Kendall Ryan već kupuju žmirečki. Imali su se dosad prilike uvjeriti da novac ne bacaju u vjetar kad ga ulože u njezine romene, a rekla bih da je isto bilo i s ova tri. Kendall piše jednostavne, a živahne priče, uvijek iznenadi nekim novim preokretom i rješava stvari u hodu, a to mi se kod nje sviđa. I ovi su romani prepuno humora i dovitljivih dosjetki, neke scene prilično su vatrene, a likovi zaslužuju da se njihov glas čuje.

Jedini problem im je što su kratki. Niti dvjesto stranica po romanu zbog čega su me prsti malo zaboljeli kad sam posezala u novčanik, ali što je, tu je. 
Ako vam Noah i njegov manjak romantike ne sjednu baš na prvu, dajte mu priliku, doći će njemu iz one stvari kojom se toliko hvali u glavu 😉 Imajte strpljenja. 

Želim vam ugodnu zabavu s ovim serijalom koji će vam zasigurno dan (ili dva) ispuniti smijehom i zabavom.


Recenziju ovog romana na engleskom nađite ovdje.

Ostale recenzije romana ove autorice: Prljave divne laži, Prljava divna ljubav, Prljava divna požuda. Od objave spomenute recenzije, objavljena je i četvrta knjiga iz serijala, Prljava divna vječnost.2 komentara:

  1. procitala sam knjige,znam da su mi bile ok kad sam ih citala,al sam ih jako brzo i zaboravila..dok nisam procitala kratki sadrzaj,nisam se uopce mogla sitit o cemu se radi,valjda zato sta je vecina takvih knjiga dosta slicna,pa se ritko koja istakne :) super recenzija ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zaboravljaju se jer su kratke i čitatelj se ne stigne do kraja uživiti, barem je meni tako. Mislim, knjige su super kad se čitaju, stvarno sam se s njima zabavila, ali kao što si rekla, neću ih pamtiti do kraja života (možda samo onaj dio kad frajer izvadi 'bazuku' na prvom spoju, hhahahha)

      Izbriši