četvrtak, 14. rujna 2017.

Recenzija: Courtney Milan: Prkosna nasljednica


Nisam fešn guru niti šnajderica, ali nekako mi je uvijek bilo čudno zašto ova dama na naslovnici kombinira ljubičasti baršun, crnu čipku na zelenom korzetu i ovu narančastu...je l' to svila? 😅
Svoju nedoumicu nikad nisam artikulirala, što je zapravo i dobro, jer sve postane jasno već na prvih nekoliko stranica ovog nevjerojatnog bisera pa sam sad ponosna što sam ovo otkrila sama.
Danas pišem o Prkosnoj nasljednici autorice Courtney Milan iz Naklade Neptun. Dobrodošli!Jane Fairfield ima samo jedan cilj u životu i nitko je neće spriječiti da ga ostvari. Može je visoko društvo ismijavati i nazivati Pernatom Nasljednicom koliko god hoće. Dapače, što su poželjeli, to su i dobili. Ako misle da je glupa, pokazat će im da je upravo takva. Ako je žele smatrati praznoglavom, i tu će im ugoditi. Ništa nije važnije od njezinog cilja, a svi oni nemaju pojma koliko joj svojim predrasudama zapravo pomažu.

Oliver Marshall dobio je zadatak koji mu se nimalo ne sviđa. Zapravo, nije baš siguran da bi se to moglo nazvati zadatkom...nekako je više sličilo ucjeni. Cijeli život čekao je da mu se pruži prilika poput ove, ali hoće li cilj opravdati sredstvo?

Pernata Nasljednica i vojvodino kopile možda će se naći pred zidom koji je nemoguće priječi. Zato će ga zajedničkim snagama jednostavno morati - srušiti.


Upoznajte Jane. Jane moda nije jača strana. Ne samo da se Jane namjerno oblači poput gizdave paunice, njoj se taj stil čak i sviđa. Ona je lik čija je odlučnost potkrijepljena dokazima u obliku groznih, kičastih oprava koje nosi s plemenitim ciljem. 

Oliver Cromwell je...ne, krivo. Oliver Marshall čovjek je koji je nepravdu iskusio na vlastitoj koži pa bi se moglo reći da je na nju malo osjetljiv. Kao nezakonitog sina vojvode krase ga velika ambicija i društvena osuda, a na njemu je da pronađe izlaz iz labirinta u koji ga uvodi želja za političkom karijerom. 

Ovo je priča o dvoje ljudi koji će se morati obratiti od društvene nepravde, nadvladati zakon jačega, a nas pritom dobro zabaviti.


Baš poput prethodnog romana Courtney Milan, i ovaj nas, osim rukom pod ruku u toplu ljubavnu priču, uvodi u doba velikih političkih prevrata u londonskom društvu devetnaestog stoljeća. Ponovno srećemo likove koji su socijalno osvješteni, daleko ispred svojeg vremena i spremni na drastične korake kako bi se izborili za nešto svijetu nezamislivo - pravo glasa.

S Courtneyenim romanima ponovno uranjamo u doba koje se temelji na povijesno utemeljenim činjenicama, a uz nekoliko poučnih detalja zajamčeno nam je uživanje u dobrom humoru, jedinstvenim dosjetkama i neodoljivoj ljubavnoj priči.

Ako se još niste upoznali s romanima Courtney Milan, ovo je pravi trenutak. Još bolji od prvog romana iz serijala Naopaka braća, ovaj će vas roman osvojiti čim se po prvi puta zagledate u živahne boje Pernate Nasljednice.Recenzije ostalih romana ove autorice: Rat vojvotkinja

Ovdje možete pronaći recenziju ovog romana na engleskom jeziku.Nema komentara:

Objavi komentar