četvrtak, 5. listopada 2017.

Recenzija: Kristen Ashley: Deacon


Sjećam se da sam u recenziji o Raidu napisala da mi je on najdraži Ashleyin lik. Nekako se sad dvoumim, jer konkurencija je opasna. Grizem nokte, jao, jao, uzbuđena sam! Raid je bio opušteniji, simpatičniji, zaigraniji. Druga krajnost od onoga što nas u ovom romanu čeka.
Tajanstvenost. Oblak nikad postavljenih pitanja koja se rastežu oko njega. I opasnost. Drugom riječju, Deacon.
Rekla sam također da volim opake frajere vidjeti kako se koprcaju prije nego što otkriju drugu, ljepšu stranu života.
S Deaconom sam se bome i ja koprcala.
Deacon skriva nimalo lijepu prošlost koja ga je zauvijek obilježila. Inteligentan, proračunat i hladan, nema nikakvu namjeru dijeliti svoj život ni sa kime. Svoje dane provodi izoliran, a najdraža su mu mjesta koja ne privlače puno ljudi.
Jedno od takvih je šuma u Colorado Mountainsu, izletište koje posjetiteljima nudi smještaj u privatnim kolibama, a njihova vlasnica marljiva je mlada žena koja Deaconu predstavlja neobljašnjivu opasnost.
Naime, Cassidy Swallow privlači Deacona kao ni jedna žena prije nje, a stvari opasno upućuju na to da ni ona nije imuna na njega. Unatoč tome što njegova hladna distanciranost stoji među njima poput prijeteće sjene, jedne noći Deaconova samokontrola napokon će puknuti.
A upravo to je prilika koju je Cassidy čekala.
Koliko god ti nesavršeni muškarci bili muškarčine, i dalje teže jednakim, jedinim i istinskim vrijednostima kao i ostatak nas posve običnog puka. Razumijevanju, prihvaćanju i ljubavi.
Ashleyine knjige postaju sve ozbiljnije i potresnije što se više bližimo kraju serijala. Deacon je lik čiji karakter se ističe, i meni savršeno sjeda. Njegovo ponašanje i misterij koji ga okružuje toliko vuče čitatelja da se knjiga jednostavno ne ispušta iz ruke. Ova je vrijedna svake lipe. 


Dok sam čitala Deacona, osjećala sam se kao da sam ušla u potpuno drugačiji svijet od onoga u koji smo zakoračili s Vitezom. Deaconov karakter toliko toga skriva, motivacija mu je konstantno pod upitnikom, a nisam se mogla oduprijeti da me totalno ne osvoji.
To je ubojita kombinacija. Da sretnem muškarca od krvi i mesa s ponašanjem poput njegovog, dala bih petama vjetra prije nego što bi se stigao predstaviti. Dok o njemu čitam u knjizi, mamicu mu, slinim! 
Ovaj frajer ima muda, zavidnu dozu samokontrole i vrrrrrlo zanimljive preference iza zatvorenih vrata. Dap, vrlo zanimljive (pazi naslovnicu 😁).

Dame moje, još samo jedna knjiga do kraja. Čeka nas još Nick Sebring, prema autoričinim riječima, lik koji ona sama u ovom serijalu najviše voli. Očekujem da me obori s nogu, ako je to moguće s obzirom da me već i s Deaconom bacila na dupe. Ashley je za kraj obećala najbolju i najemotivniju priču, tako da, molim lijepo sve odgovorne za objavu zadnje knjige, smilujte se što prije!

Recenziju ove knjige na engleskom jeziku pronađite ovdje.
Recenzije ostalih romana ove autorice potražite na sljedećim linkovima: Nema komentara:

Objavi komentar