utorak, 14. studenoga 2017.

Interliber 2017 - dojmovi


Zamislila sam ovaj post kao kratku zahvalu na fejsu, ali kad krenem, teško se gasim, pa se par zamišljenih rečenica tamo pretvorilo u status s nepristojnim brojem redova, a onda se sjetih da imam mjesto na kojem sve ovo mogu napisati, a da (koliko - toliko) izgleda uredno.
So here we are 😂

Htjedoh vam ispričati kako je meni bilo na ovogodišnjem Interliberu, koji mi je bio drugačiji od svih prijašnjih zato jer sam ove godine dobila priliku tamo raditi.


Ako ste me dana koji su prethodili sajmu pratili na fejsu i instagramu, vjerojatno ste pročitali da ću vas čekati na štandu Naklade Neptun. Od otprilike desetak sati, koliko je dnevno sajam bio otvoren, tamo sam provela njih osam. 
Obišla sam oba paviljona nekoliko puta u proteklih šest dana, ali ipak vam najviše dojmova mogu ponuditi upravo s mjesta na kojem ste me najvjerojatnije sreli.

Zato vam želim ispričati ono što sam doživjela u paviljonu 6, na štandu 8.

Najprije hoću reći hvala svima koji su me kontaktirali na fejsu i instagramu s pitanjima, molbama, pozdravima i bilo kakvim porukama koje ste slali. 
Onda hvala svima koji su došli na štand, pitali za mene i čak mi donijeli poklone (Nina i Romana, a kaj da vam uopće velim!). Hvala mojoj Anni B.Doe (recenziju njezinog romana prvijenca možete pronaći ovdje) što me posjetila s hrpom bookmarka (Anna, nismo se slikale s knjigom! Opet! 😱) - nadam se da ćete ju i vi vrlo brzo upoznati.

Mislim da se moram ispričati i onima koji su zbog mene doživljavali šokove kad sam upirala u njih prstima i vikala "Hej, ja tebe znam s fejsa, bloga, instagrama, čak i iz pekare..." Pila sam samo kavu i čaj ovih dana, ali čaj je bio crni tako da je moguće da se radilo o previše kofeina.
Šalim se, uvijek sam takva 😜
Drago mi je što smo se napokon upoznali i uživo 😄👋
Za slučaj da i dalje ne znate koja sam, ja sam ona koja vas je (najvjerojatnije) upisala u nagradnu igru. Ona za laptopom kojoj ste morali slovkati ime i prezime...

A nešto sam si i kupila :D

A kad smo kod nagadne igre i toga tko ju je omogućio, mislim da je fer da kažem riječ - dvije o Nakladi Neptun.
Naime, ne znam znate li, ali dame koje su radile na Interliberu (myself included), jesu iste one žene koje su prevodile sve do jedne knjige koje ste ikad kupili u Neptunu. 
I ne samo da su prevodile knjige, one su dizajnirale katalog, te same uredile cijeli štand i osmislile svaku sliku i točku na njemu (jep, i onaj zid sa slikom CoHo).
Nakon toga svaku su minutu Interlibera provele za pultom u razgovoru s vama kako bi saznale što volite, što biste željeli, koju knjigu jedva čekate i tako dalje. Osobno dosad nikad ni na jednom štandu nisam doživjela da me netko pita što bih željela da netko ponudi u svojoj nakladi. Ne znam jeste li vi...

Ukratko, meni je ovih šest dana preletjelo bezobrazno brzo, a mislim da je tako bilo jer sam bila okružena uvijek nasmijanim i vedrim ljudima spremnima na šalu i dobar provod - i s jedne i druge strane pulta. 

U posljednja dva tjedna objavila sam recenzije dva od tri najnovija Neptunova romana Priča završava s nama i Vojvotkinja po mjeri, pa vam hvala ako ste i njih pročitali prije dolaska na štand (ili ih tek hoćete). Znam da Neptunovci vole čuti što mislite o njihovim romanima, tako da svoje komentare možete ostaviti ovdje ili ih javiti na njihov fejs, instagram ili web stranicu.

Ako sam nekoga slučajno zaboravila spomenuti, molim vas da me bez straha javno linčujete u komentarima jer ste zaslužili da se zna koliko ste me razveselili u ovih prošlih tjedan dana.

Dok se ponovno ne vidimo, trudit ću se barem vas ovdje zabavljati
Nema komentara:

Objavi komentar