četvrtak, 30. studenoga 2017.

Recenzija: Katy Evans: Manwhore


Jučer navečer nisam imala pojma o kojoj će knjizi, od nekoliko njih koje sam pročitala, biti ova recenzija. No današnje jutro odlučilo je za mene. Negdje oko pola sedam, kad se obično budim, odluka je pala. Odmah čim sam pogledala kroz prozor i ugledala prvi ovogodišnji snijeg.
A sa snijegom dolazi i zima, ako već ne kalendarska, onda ona koju pokazuje termometar, što znači da nam treba nešto vruće.
A ništa nije toplije od atmosfere koju stvara Manwhore, prvi roman u istoimenom serijalu. nažalost, nepreveden.

Jedino što je sveto na ovom muškarcu je njegovo prezime. Sve je drugo na njemu čisti grijeh. način na koji govori, na koji me gleda i na koji razmišlja o meni. Ne mogu mu čitati misli, ali sve mu čitam u očima. Te misli su djelo samoga vraga.
Jer on je upravo to. Misteriozan. Privilegiran. Legendaran.
On je moja priča.
Ja sam žena koji ima samo jedan zadatak, jedan zadatak koji bi mi mogao spasiti karijeru. Jedino što trebam je koncentrirati se i napisati tu priču.
Jer to je ono što ja radim, izvještavam. Ili je to bilo ono što sam radila prije nego što sam upoznala Malcolma Kylea Prestona Logana Sainta (Saint - svetac).
Čovjeka koji je postao najbolja priča mog života.
I jedina koju nisam željela ispričati.


Obožavam snijeg. Ja sam jedna od onih ljudi koji vole promjenu godišnjih doba. Volim zimsku hladnoću jer mi daje razloga da se veselim ljetnoj vrućini. A s obzirom da je danas zadnji dan studenog, malo snijega je upravo ono što mi je trebalo da na pravi način dočekam prosinac.
Dočekat ću ga u krevetu, čitajući sljedeći nastavak u ovom serijalu. A što da vam kažem, Manwhore jednostavno spada u onu posebnu kategoriju savršenog. Znate koju, onu u koju mentalno smještamo knjige u koje nakon čitanja nekoliko trenutaka samo biljimo, pokušavajući doći k sebi. One nakon kojih znamo da su šanse da zaspimo ravne nuli po Farenheitu. Nepostojeće.
Zatvorim oči i vidim tog frajera. To je dojam koji ostavlja  Malcolm Saint.


Napetost, iščekivnje i uzbuđenje...samo boraveći u sobi u kojoj leži ova knjiga sve je to moguće osjetiti.
Likovi su humosristični, tvrdoglavi i uporni, a njihova privlačnost je opipljiva i nezaustavljiva. Erotske scene su njam njam, pogotovo intimnost koju su dijelili na početku. Mislim da nikad nisam pročitala bolje scene ljubljenja nego u ovoj knjizi. Micice moje 😍

No, odmah vas upozoravam: nije još gotovo. Saint mi još nije otkrio sve svoje tajne. Čeka me još jedna neprospavana noć, još jedna prilika za slatko mučenje.
Za par ću trenutaka početi s čitanjem Manwhore +1, drugog nastavka u serijalu i onoga koji će zaokružiti priču ovog neodoljivog grešnika.

Dakleeeee, spremna sam prestati brbljati i početi čitati, a trebali biste i vi. Nabavite si svoj primjerak ove knjige, skuhajte čaj i raskomotite se.
Što više čekate?!


Recenziju ovog romana na engleskom pronađite ovdje.
Nema komentara:

Objavi komentar