utorak, 14. studenoga 2017.

Recenzija: Tessa Dare: Vojvotkinja po mjeri


S ovom vam se recenzijom javljam uživo s Interlibera, paviljona 6, štanda 8 - koji je adresa Naklade Neptun. Dobila sam priliku pročitati njihove nove naslove taman na vrijeme da vam ih predstavim, pa vam tako danas pišem o jednom od tri romana koji su iz Neptuna pripremili za Inteliber.
Riječ je o četvrtoj po redu knjizi autorce Tesse Dare iz serijala o Vretenastoj uvali, romanu Vojvotkinja po mjeri.Što biste napravili da vas vaša vlastita lukava majka najprije otme, a onda vas stavi u prostoriju punu djevojaka da si među njima odaberete ženu koju uopće ne želite?
Ako ste Griffin York, vojvoda od Halforda, onda ćete iskoristiti ovu priliku da pokažete majci tko nosi hlače u obitelji i odabrati sluškinju.
Zaposlit ćete dotičnu sluškinju na tjedan dana i tražiti od nje da učini sve što je u njezinoj moći kako bi se pred vašom majkom prikazala kao žena potpuna nedostojna titule vojvotkinje.
I ono najvažnije: pokušat ćete ne se pritom u nju zaljubiti.


Tražite li povijesni ljubavni roman s dubokom pričom i zvrkastim smislom za humor? Našli ste ga! 
Tessa Dare jedinstvena je autorica čijim je likovima nemoguće odoljeti. Kao i svaki puta dosad, upoznat će vas s već sada očekivano zabavnim stanovnicima Vretenaste uvale, od kojih će vam srce osvojiti jedna dama slatka poput šećera, nestašna poput srne te nevjerojatno hrabra i odana. 
Pauline je djevojka koja se, u doba kada je to bilo praktički nemoguće, trudi ostvariti svoje snove, i to baš one na kojima bi joj pozavidio svaki pravi knjiški moljac.

I upravo time osvaja tvrdoglavog vojvodu. Girffin ni u najluđim snovima nije mogao zamisliti koliko bi ga mogla iznenaditi jedna obična neuka konobarica. Kao svaki pravi vojvoda, podignuta je nosa ušetao u situaciju koja će mu poljuljati tlo pod nogama i podsjetiti ga da njegova ukorijenjena uvjerenja više ne drže vodu. Kako bi postao čovjek koji mu je suđeno da bude, morat će dozvoliti da mu lekciju održi dama koja sjaji pod kristalićima šećera.


Ova dva lika priuštiti će nam dobru zabavu sa svakom stranicom koju okrenemo. Jezik, stil, dijalozi i opisi, sve u ovom romanu stvoreno je da nas obori s nogu. Nema povijesnog ljubavnog romana do Tessinog ljubavnog romana.


Jeste li već posjetili Interliber? Ja sam na štandu svakodnevno od 12h nadalje, pijuckam kavicu, družim se sa svojim i Neptunovim čitateljicama i uživam u ovom jedinstvenom fenomenalnom iskustvu okružena knjigama i ljudima koji ih vole baš poput mene. Svratite! Rijetko se koji doživljaj može mjeriti s trenucima koje doživite na Interliberu.

Vidimo se! Recenziju ovog romana na engleskom možete pronaći ovdje.
Ostale recenzije romana ove autorice možete pronaći na sljedećim linkovima:
Nema komentara:

Objavi komentar