nedjelja, 10. prosinca 2017.

5 božićnih poklona za knjiškog moljca


 🎄Evo nam opet najljepšeg i najveselijeg doba godine!🎄
Stižu nam božićni i novogodišnji praznici što znači da je vrijeme za 
🎅* POKLONE*🎅

Svi koji su ikada kupovali poklon ženama, znaju da su one vrlo jednostavna bića. 
Dobro, priznajmo si, istina je upravo suprotna.
Međutim!
Žene knjiški moljci zaista nisu komplicirani. 


Postoji jedno popuno pogrešno, a iz nekog razloga uvriježeno mišljenje da, ako ste knjigoljupcu već poklonili knjigu, nije okej napraviti to ponovno.
Eto vidite, takvim si bedastoćama sami komplicirate život 😂
Napisat ću ovo odmah na početku posta da se dobro upamti:
osobi koja voli čitati nikada nećete moći pokloniti bolji poklon od knjige.

(Iz tog se pravila izuzimaju putovanja i krstarenja, zaručnički prsten, novi auto ili stan, ali kužite me, govorim o onim poklonima koji se poklanjaju za uobičajene prigode😂😂😂)

Rekoh 'osobi' jer tu ubrajam i muškarce, no ovaj će vam post ponajprije pomoći da nabavite savršeni božićni poklon za ženu koja voli čitati.
Zašto? Pa eto, pretpostavit ću da muška opsesija čitanjem ne prerasta baš toliko često u opsesiju povezanu s mnogim sitnicama koje dolaze u paketu s tim hobijem. Rekla bih da je po tom pitanju frajerima knjiga dovoljna, a ja ovdje nudim malo više od toga.

Što dati vašem muškarcu - bome ako znam.
Pa ti vidi tko je onda zapravo kompliciran...😉


Dakle, koje su to stvarčice koje bi zasigurno razveselile svaku stravstvenu čitateljicu?

1. Bookmark 

Bookmark je dio obavezne opreme (uz čaj ili kavu i nešto slatko) koja dolazi uz knjigu, vjerujte mi. 
Ako ste ikad pronašli čarapu uguranu u knjigu, to je zato jer netko nije imao bookmark pri ruci. 
Bookmark se često dobije za vrijeme kupnje knjige, no ako želite ovaj božićni poklon učiniti posebnim, možete ga personalizirati.
Pokloniti možete papirnate, metalne ili drvene bookmarke, one od elastičnih materijala ili čak metalne, poput ovih na slici.
Ako vam se sviđa ideja, no niste spretni u izradi vlastitih rukotvorina, bacite oko na koju od sljedećih Facebook stranica*. Na njima ćete pronaći hrpu svakojakih bookmarka koje zasigurno stignete nabaviti do Božića: Bibliobibuli, ADP Kompjutersko-grafičke usluge obitelj Kosak, Unikatne čestitke i nakit, Bookmarkeri by LeeLoo, Čitaholičarka bukmarkeri. 
Ako ste sretnici poput mene, možda dobijete nekoliko njih s potpisom autora (potražite na fejsu Annu B.Doe 👄)


*od stranica koje su se javile na Facebooku sa željom da budu pomenute, odabrala sam one koje imaju jasno istaknute fotografije bookmarka

2. Lampica za čitanje

Možda najpametnija stvar ikad izmljena za ljude koji će radije odabrati knjigu od elektroničkog čitača. Možete ju nositi sa sobom kamo god išli, radi na baterije i može se prikvačiti na knjigu, a na njoj ne ostavlja nikakve tragove nakon skidanja.
Obično je veličine do 20 cm i vrat joj je savitljiv tako da se može prilagoditi po potrebi.
Dostupne su u većini knjižara, ali i trgovina elekroničkom opremom, a cijene ovise o proizvođaču i mjestu na kojem ih kupujete. 


3. Ukrasne jastučnice i jastuci

Kod dugotrajnog čitanja važno je dobro poduprijeti vrat, leđa i noge, što znači da postoji dobar razlog zašto na nečijoj fotelji za čitanje stoje deseci malih jastuka. Oni su potrošna roba jer brzo mogu izgubiti oblik, a jastučnice boju, sjaj ili kavalitetu.
Ako je vaš knjiški moljac od onih koji su uvijek okruženi jastucima, sigurno bi ga razveselio još jedan, i to s božićnim motivima.
Jastučnice na slici veličine 40x40 cm kupljene su u Pepcu po cijeni od 17kn, no ima ih u gotovo svim specijaliziranim trgovinama i samoposlugama.

 

4. Kutije u obliku knjige

Kutije u obliku knjige jedna su od onih stvari koje ne trebaju prilikom čitanja, no svakako su potrebne. U njih se može spremati sve i svašta, a najčešće to bude nakit.
Zanimljive su upravo zato što izgledaju poput prave knjige pa se uklapaju u svaki ambijent. Kutija na slici dostupna je u Lesnini, košta 99 kn, drvena je i prilično je velika (oko 50 cm po dužini). Slične kutije možete pronaći i od kartona, a ako poznajete nekoga tko izrađuje decoupage, imate sreće jer će vam oni zasigurno izraditi upravo onakvu kakvu želite pokloniti.


5. Knjiga

Kao što sam rekla na početku posta, poklonivši knjigu, nikad nećete pogriješiti. Pronjuškajte po policama vaše najdraže i raspitajte se o nastavcima serijala koji prati kod blogera, prijatelja ili samih izdavača.
I lijepo molim, zamotajte knjigu prije nego što je stavite pod bor. 
Čar je u iščekivanju 😉


Dragi moji, nadam se da sam vas uspjela motivirati. Ako odlučite darovati koji od spomenutih poklona, javite nam jesu li vaše moljčice bile oduševljenje. Komentirajte ispod ako se sjetite još pokojeg prigodnog poklona kojim biste nekome mogli uljepšati nadolazeće blagdane. 

Uz želju da pokloni razvesele vas koji ih kupujete kao i one koji će ih primiti, pozdravljam vas do sljedećeg tjedna.


Ovaj post nije sponzoriran ni od jedne osobe, organizacije ili stranice, a njihovo je spominjanje moja odluka.
Nema komentara:

Objavi komentar