četvrtak, 4. siječnja 2018.

Recenzija: Anna B.Doe: Until


Jaaaako sam uzbuđena što ću prvu recenziju u 2018. posvetiti upravo romanu Until, drugom u serijalu New York Knights hrvatske autorice, moje drage i vrijedne knjiške prijateljice Anne B.Doe.
Until službeno izlazi sutra, 5.1.2018., na engleskom jeziku, a pronaći ga možete na Amazonu. Bit će objavljen svega šest mjeseci nakon Anninog prvijenca Lost&Found, -  možete zamisliti kakav je impresivan posao Anna odradila u proteklih pola godine. 


Siennu su izdali oni koje je naviše voljela, a to znači da si nikada više ne smije dozvoliti takvu vrstu slabosti. Ljubav nije za nju, ljubav je čini slabom. Naučila je svoju lekciju.
J.D. zna kako je to ostati napušten pa nema velikih očekivanja od drugih ljudi. No jednom kad Sienna Roberts ušeta u njegov život, i sa sobom donese nadu u ljepotu, sreću i druge prilike, nije lako praviti se da ne bi želio nekom pripadati.
No život piše nepredvidive priče, a Jackov se život, nakon otkrivanja velike tajne, pretvara u novu vrstu romana.
Mora naučiti kako zaštiti one koje voli, a da pritom ne izgubi sve što je vlastitim rukama stekao.
Njihove tajne su opasne i teške, baš poput ljubavi koja se rodila među njima.
Koje od toga će im biti važnije?


Svatko tko je čitao prvi roman u ovom serijalu, odmah će primijetiti živahan ton ovog nastavka koji savršeno opisuje naša dva lika. Sienna je uvijek iskakala svojom zaigranošću, otvorenoću i odlučnošću. Sve što je radila činilo se lakim, zabavnim, a ona je bila djevojka koja je uspjevala u svemu.
Jackovu samouvjerenost ništa nije moglo poljuljati. Radio je što je volio i život je bio dobar. A onda je otkrio vijest koja mu je život preokrenula naglavačke, a njega iz nogometne zvijezde preobratila u nešto sasvim drugo.

Veza između naša dva lika uvijek je bila iskričava, vidljiva i neskrivena. I Jack i Sienna spremni su je priznati, djelovati u skladu s njome i otvoriti oči pred privlačnošću koju je besmisleno zanijekati.
No problem nastaje kad uvide da je nemoguće stati samo na privlačnost, a nijedan od njih nije spreman dati više. 
Oboje skrivaju svoje strahove i zaniječu svoje tajne.


Naša dva lika ne vode nimalo lak život, no usprkos tome naučili su se smijati i uživati u stvarima koje im je život pružio. Naučit će nas da nijedno pravilo nije uklesano u kamen, a ponajmanje ona koja pišu naša srca. Pokazat će nam koliko je važno vjerovati u sebe, svoju obitelj i vlastite snove. Čak i onda kada nismo sigurni kojem će nas točno cilju ti snovi odvesti.

Svakako kliknite na link na dnu posta kako biste pročitali više o Lost&Found i Anni s kojom sam tamo odradila kratak intervju, ovdje možete kliknuti kako biste pročitali recenzije koje su napisale druge blogerice i čitateljice. Unatoč tome što Until nije dostupan na hrvatskom, ako Anni želite pružiti podršku, postaviti joj kakvo pitanje ili se na bilo koji način zanimati da njezine romane, potražite ju na Fecebooku (@annabdoeauthor) ili se pridružite njezinoj grupi Anna's Bookmantics. Na Instagramu je nađite pod imenom @bookmantic.
Recenziju ovog romana na engleskom portažite ovdje.
Recenziju ostalih romana ove autorce potražite ovdje: Anna B.Doe: Lost&Found

Nema komentara:

Objavi komentar