četvrtak, 18. siječnja 2018.

Recenzija: Cora Carmack: Sve na svome mjestu


Evo me natrag s Corom Carmack! Istina, to je prvenstveno zahvaljujući Books&Sweets, od koje sam ovaj roman dobila za Božić, no zapravo joj moram zahvaliti. Da nije bilo nje, ne znam bih li se ikad više usudila zaviriti među stranice romana ove autorice. Ne zato jer se bojim da mi se ne bi svidjeli, već zato što se bojim da, ako mi se ne bi svidjeli (a prvi mi se baš i nije), bilo bi mi teško to napisati na način koji ne uključuje epitete poput blesavo i besmisleno.
Ali doći ćemo do toga.
Danas pišem o romanu za koji mi je drago što sam pročitala, Sve na svome mjestu iz Stilusa.Dvije su stvari oduvijek obilježavale život Dallas Cole. Jedna od njih bila je američki nogomet, a druga tračevi. O jednome i drugome znala je puno, no nijedno od toga nije ju zanimalo. Jedino što je željela bilo je završiti srednju školu i baviti se onime što voli.
No po dolasku na fakultet (koji ponovno nije odabrala sama) shvatila je da ju prošlost slijedi. Njezin otac dobio je posao na njezinom sveučilištu, a u sveučilišnom nogometnom timu glavna je zvijezda njezin bivši dečko.
Dallas ne može napraviti jedan jedini korak, a da ga netko ne dojavi njezinom ocu s kojim ona često ne može pronaći zajednički jezik. 
Stvari se pogoršaju kada Dallas upozna Carsona McClaina, zgodnog, zabavnog i poštenog dečka koji joj se odmah svidi. 
A koji je jedan od očevih igrača.
Ako žele biti zajedno, Dallas i Carson morat će pronaći način da ne ugroze njegovo mjesto u ekipi i na fakultetu i spriječe njezinog previše zaštitinički nastrojenog oca da je zatvori u kulu od bjelokosti.Da se osvrnem još malo na svoj komentar o autorici, da ne bi bilo nesporazuma. Ispod ću vam staviti link za recenziju Slatke nevolje, prvog i jedinog njezinog romana koji sam pročitala, i tamo ćete se moći uvjeriti da nisam bila impresionirana (blago rečeno). 
Više od jedne scene smatrala sam smiješnima (i to ne na onaj dobar način) i unatoč tome što je svakako zabavan, taj roman jednostavno nije za mene. Previše je bilo stvari preko kojih nisam mogla priječi.
To, dakako, ne znači, nikad nije značilo niti ikada hoće, da knjigu (ili knjige) ne preporučujem. Ima onih koji je vole i koji će je tek zavoljeti i to je u redu. Jednostavno priznajem da mi se nije dopala. 

Međutim, to ne znači da ću na temelju Nevolje komentirati Sve na svome mjestu. Ovaj roman spada u jedan drugi serijal i puno mi se više dopao u svakom smislu riječi. Radi se o young adult romanu koji vam neće pružiti nešto puno napetosti ili iznenađenja, ali lijepo je štivo za mlađe generacije s nekoliko korisnih životnih lekcija ispričanih na topao i sladak način.Najprije, pokazat će nam da se upornost isplati, a mladi ponekad mogu biti puno mudriji pri donošenju odluka od iskusnih, starijih ljudi. 
Sljedeće, podsjetit će nas da smo uvijek voljeni i okruženi barem jednom osobom kojoj je do nas stalo. Možda oboje teško pronalazimo riječi kojima bismo iskazali što osjećamo, ali to ne anulira postojanje tih emocija. One će već pronaći načina da se pokažu.
I treće, dokazat će nam da je ljubav puno više od tjelesne bliskosti - a kada to dokaže dvoje mladih, samosvjesnih i odlučnih ljudi, onda to nešto znači.

Ovaj roman nekoliko me puta uspio nasmijati što mu odmah daje ocjenu više. Ako ste Coru voljeli dosad, s ovim ćete je romanom zavoljeti još i više. 

Svoje mi mišljenje svakako javite,Ovdje možete pronaći ovu recenziju na engleskom.
Ovdje možete pronaći recenzije ostalih romana ove autorice: Cora Carmack: Slatka NevoljaNema komentara:

Objavi komentar