četvrtak, 10. svibnja 2018.

Recenzija: Stephanie Laurens: Bludnikova prosidba

Ja čujem ime Cynster - ja kupujem 😂
Mislim da bi se sa mnom bespogovorno složili svi koji su uložili u prva tri romana.
Danas ćemo reći pokoju o romanu
Bludnikova prosidba,
četvrtom po redu romanu iz ovog serijala, knjizi koja ponovno dolazi iz naklade Znanja.Samo njegovo ime, Demonove neprijatelje i sve one koji će to tek postati, trebalo bi upozoriti da se paze. No neki se unatoč tome osjećaju dovoljno hrabro da s njime zaigraju mačke i miša.
Poput Flicka, mladića koji radi s njegovi konjima i ima nevjerojatno dobru stražnjicu. A Demon je od onih koji se razumiju u ženske stražnjice pa mu nije teško prepoznati jednu, čak i pod muškom odjećom.

Kad shvati da mu se po imanju šulja prekrasna FelicitParteger i to kako bi zaštitila sina svojeg zaštitinika, njegov moralni kodeks navodi ga da se umiješa i pomogne.

Ali isti moralni kodeks zakaže kad Flick otkrije da i ona njega želi u istoj mjeri u kojoj on želi nju. Zakaže barem dovoljno dugo da ju Demon odvede u krevet. Onda se prokleta stvar ponovno aktivira i natjera ga da napravi ispravnu stvar i zaprosi ju.

Kad bi ta blesava djevojka barem htjela pristati!


Mislim da se neću prevariti ako ustvrdim da od Stephanie Laurens uvijek očekujemo puno, a ona svaki puta dokaže da to tražimo s pravom. I ovaj nas je puta počastila s dva prilično tvrdoglava i nevjerojatna lika koji su joj 2008. priskrbili prestižnu nagradu RITA za najbolji ljubavni roman.

Susrećemo se s Demonom Cynsterom kojega smo već imali priliku upoznati u ranijim romanima, a koji nas svojim misterioznim imenom potiče da ga baš ne zamišljamo u najboljem svjetlu, te djevojkom koja se skriva iza muške odjeće i nimalo ženstvenog nadimka (barem meni ostavlja takav dojam) kako bi se kretala u društvu koje prema ženama nije ni približno popustljivo kao prema muškarcima.


Demon i Felicity upuštaju se u opasnu igru spašavanja zajedničkog prijatelja koja ih vodi u svijet oklada i konjskih utrka u kojima je u pitanju pronevjera velike količine novca, da bi na kraju postali prisiljeni razotkriti dobro ukorijenjenu prevaru. 
Spletke i tajnovitost samo pojačavaju njihovu nervozu, kojoj i sami pridodaju raspirujući iskre među sobom, pa se, osim u samo u jednoj opasnoj situaciji, uskoro nađu u dvije. Naime, kako bi spasio svoj ugled i osigurao da Flick ostane na dobrome glasu, Demon se odluči njome oženiti.

No kad bi sve bilo tako jednostavno, o čemu bismo mi čitali? Flick nije od onih koji padaju na šarmantne bludnikove prosidbe, i odluči zadržati svoje standarde što znači da će Demon morati ponuditi nešto više od svojeg imena da bi osvojio ovu damu. Zabavno i čak pomalo napeto, ovo štivo spremno će opravdati naslov najboljega u svojoj kategoriji, a onda nas zagrijati i za posljednja dva nastavka.
Ostaju nam Gabrijel i Lucifer, sudeći prema imenima, rekli bismo dvije polarne suprotnosti, ali nekako mi se čini da su i ovo "nebesko" i "pakleno" biće na kraju dokazati da su samo obični ljudi.

Skupljate li i vi revno svoju kolekciju romana Stephanie Laurens? Koji vam je najdraži?


Ovdje možete pronaći ovu recenziju na engleskom.
Recenzije ostalih romana ove autorice možete pronaći ovdje: Stephanie Laurens: Gospodarica doline


BLUDNIKOVA PROSIDBA NA GOODREADSU
SLUŽBENA WEB STRANICA AUTORICE
KUPI KNJIGU OVDJE.Nema komentara:

Objavi komentar