srijeda, 4. srpnja 2018.

Recenzija: Kendall Ryan: Cimer


Kendall Ryan, Kendall Ryan svuda oko mene. Između novih romana koje izbacuje skoro na mjesečnoj bazi i ljepotana koji se kod nas prevode i objavljuju, gotovo je nemoguće ne čuti za nju. I ne zavoljeti ju na prvu. 
Cimer
je još jedan roman koji nam je ovog ljeta objavio 24 sata, a roman je prvi u serijalu od 4 nastavaka (plus jedna kraća novela). Veselim se ostaloj trojici pastuha koje tek trebamo upoznati.Cannon i Page znaju se čitav život jer on je mlađi brat njezine najbolje prijateljice. Nisu se vidjeli dugi niz godina, a onda jednog dana Allie zamoli Page da ustupi Cannonu na dva mjeseca praznu sobu u svojem stanu.
Page tom idejom baš nije oduševljena, no kad napokon ugleda Cannona, shvati da zajednički život zaista nije dobra ideja - ali iz nekih posve drugačijih razloga.
Naime, nekada neugledni štreberčić Cannon, danas je prava pravcata seks bomba. I potpuno joj je zabranjen.

Njegova odluka je kloniti se neobaveznog seksa. Cannon stvarno nema sreće sa ženama. Ispada da u gaćama zaista ima čarobni štapić jer nakon samo jedne noći s djevojkom, svaka od njih postala bi potpuno začarana njime.
Upravo tako ostao je i bez mjesta za život. Jedna od ludih djevojaka s kojom je proveo noć provalila mu je u stan i skoro ga stavnala sa zemljom.
Osim toga, trebao bi se koncentrirati na svoje školovanje i napokon izabrati smjer koji želi specijalizirati. 

Cannon se useljava k Page i odmah mu postaje jasno da se jedan drugome itekako sviđaju. Ali njihova seksualna veza prouzrokovala bi više problema nego što si bilo koji od njih smije dozvoliti.
Hoće li uspjeti odoljeti iskušenju?


Kad kupujete knjigu Kendall Ryan, u jedno možete biti sigurni: s njome ćete se odlično zabaviti. Njezin stil pisanja jednostavan je i čitljiv, zabavan i prepoznatljiv. 
Kendall voli odmah prijeći na stvar, pa tako u njezinim romanima nema okolišanja ili prevelikih uvoda, a broj sporednih likova svodi na minimum.

U ovom romanu posebno mi je zapela za oko činjenica da je muški lik četiri godine mlađi od ženskoga, što smatram zanimljivom i dobrodošlom novošću jer se s nečim takvim ne susrećemo često, pogotovo uzevši u obzir da često čitamo o ženskim likovima (često u ranim dvadesetima) čiji partneri budu i do desetak godina stariji.
Osim toga, Cannon je lik na kojem počiva većina zapleta, tj. onaj koji bi tom zabranjenom vezom više izgubio. 


Cannon je također vrlo zrela osoba. Unatoč tome što donio nekoliko loših odluka u životu što se tiče žena (potuno nesvjesno, dakako 😉), jasno mu je da se jednom mora uozbiljiti i nije mu teško donijeti ispravnu odluku kako bi time što manje naštetio svojem studiju i budućnosti majke i sestre, o kojima je na neki način uvijek skrbio.

No svejedno ga krasi ona zavodljiva doza mladenačke arogancije (koja je vjerojatno rezultat dobrih iskustava koje mu je priskrbilo oružje teške kategorije koje skriva u boksericama) koja će nas čitatelje zavesti u jednakoj mjeri u kojoj je zavela i Page.


Dva lika iz novog new adult serijala s kojim nam je 24 sata uveo u ovo ljeto zabavit će nas vrckavim dijalozima, mladenačkom osobnošću i prirodnim razvojem događaja. Veza među likovima razvija se iz prijateljske u seksualnu, a pritom cijelo vrijeme osjećamo onu iskru nesigurnosti, treme i nervoze koju likovi pokušavaju sakriti kako ne bi izdali svoje istinske nježne osjećaje od straha pred osuđivanjem onih koji su im najbliži.

Ako ste možda čitali Bro Code, roman koji je na engleskom izdan u svibnju ove godine, primijeti ćete da ima jednu dodirnu točku s Cimerom, a to je zabranjena veza između dva lika koji se oduvijek znaju, a jedna od glavnih prepreka njihovoj vezi je strah od bratskog osuđivanja (pratim i analiziram Ryan budno poput sokola 😂).

Ako ste već upoznati s romanima K.Ryan, uopće ne sumnjam da ćete zavoljeti i ovaj roman, a ako još niste provjerili vrijedi li čitati njezine knjige, pozivam vas da počnete s Cimerom. 
On će u vaše dane uvesti zdravu dozu smijeha, opuštenosti i dobre zabave. 
Onako kako to pravom cimeru i priliči 😉

***

CIMER NA GOODREADSU
SLUŽBENA WEB STRANICA AUTORICE

***

OCJENE:
1.0-5.0

Muški lik: 4.0
Ženski lik: 4.0
Seksualna napetost: 4.0
Scene seksa: 4.5
Radnja: 4.0
Dijalozi: 4.0
Dinamičnost: 5.0
Kraj priče: 4.5
Sporedni likovi: 4.5
Humor: 4.0Ovdje možete pronaći ovu recenziju na engleskom.
Pročitajte recenzije ostalih romana ove autorice: 
Kendall Ryan: Prljave divne laži, Prljava divna ljubav, Prljava divna požuda - od objave spomenute recenzije, objavljena je i četvrta knjiga iz serijala, Prljava divna vječnost
Nema komentara:

Objavi komentar