utorak, 18. prosinca 2018.

4 najzabavnija romana 2018. godine


Vjerujem da ste u svojoj potrazi za najboljim božićnim poklonom naišli na mnoge popise najboljih romana u 2018. godini, a mnogi od njih zasigurno su vas nadahnuli na to da kupite savršeni poklon osobi do koje vam je stalo.
Svakoga od nas na kraju godine vuče potreba da nekako zaokružimo tih 365 dana, da se prisjetimo svih noviteta kojima su nas autori i izdavači razveselili i onih zanimljivih naslova koje smo stigli (jer ima ih toliko koje nismo…) pročitati.
Pa smo tako mi bloggeri skloni tome da se primimo izrađivanja popisa koji bi našim čitateljima mogli omogućiti lakše snalaženje prilikom darivanja knjiga. Jedan od takvih popisa je ovaj današnji, a ja sam vam u njemu odlučila predstaviti ni manje ni više nego
4 najzabavnija romana 2018. godine.

Zašto su se ovi romani našli na mome popisu? 
Odgovor je jednostavan: ove su me četiri knjige, svaka na svoj jedinstven način, prilikom čitanja najviše zabavile. One su vrckave, pomalo smotane i ponajviše od svega komične. Ako za ove blagdanske dane tražite barem jednu upravo takvu knjigu, na pravome ste mjestu. Zato krenimo...(ne)zrelost – Gabbie Hanna

Započet ćemo ovaj popis vrlo modernom zbirkom vrlo neobične poezije. Vjerujem da mnogi ovu knjigu ne bi smjestili na ovakav popis, ali ja sam ju svejedno svrstala među svoje četiri. (ne)zrelost je djelo poznate svjetske youtuberuce Gabbie Hanne, koja originalnim skečevima nasmijava već nekoliko godina za redom, a ova knjiga rezultat je njezinih iskustava u kojima svoje bolje i lošije strane otkriva svijetu – uz dozu sarkazma i ponajviše, obilje dobrog starog i nadasve kvalitetnog humora.

Hanna se u svojoj zbirci poezije bavi analiziranjem nezrelosti – pokušava ukrotiti dijete zarobljeno u tijelu odrasle osobe, u sebi. Preispituje pitanje vlastite sposobnosti da bude odgovorna odrasla osoba kakva bi trebala biti s obzirom da je odavno prešla osamnaestu. Hanna ovom knjigom progovara u ime cijele generacije milenijalaca, čije probleme tumači na opušten i pomalo smiješan način. Shvatit ćete to čim otvorite knjigu i ugledate jedinstveni izgled njezinih crteža i pjesama.
Knjigu bih preporučila mladim generacijama i svima koji i dalje njeguju dijete u sebi. Objavilo ju je Znanje, a više o njoj možete pročitati ovdje.

***

On voli, ona voli – Nick Spalding

Ovim se romanom ne cilja nikoga impresionirati. Nije pisan s ciljem da bude ljubavni, nego da bude humorističan, no nekako je uspio nastati na način da se uklapa u obje kategorije.
U njemu autor opisuje koje "metode" Jamie i Laura, prije nego što se upoznaju, koriste kako bi upoznali osobu s kojom bi jednog dana možda započeli život. Izlaze na slijepe spojeve, pristaju na potpuno blesave ideje svoje rodbine i prijatelja i čine sve što je u njihovoj moći da im napokon uspije.
No ponekad se čini da se cijeli svemir urotio protiv njih, jer su ljudi koje upoznaju luđi čak i od njih samih. Pa čak i kad se napokon sretnu, i onda ih viša sila stavlja na kušnju - i to najnevjerojatnijim izazovima koje je ljudska mašta sposobna zamisliti.

Hrpa humorističnih dijaloga i scena tijekom kojih ćemo se držati za trbuh dok ćemo se previjati od smijeha ovaj roman čine mojim favoritom ove godine – ako tražite roman koji će nasmijati mlado i staro, muško i žensko, ovo je knjiga koju trebate kupiti.
Objavilo ju je Znanje, a dostupna je u mekom i tvrdom izdanju. Kompletnu recenziju možete pročitati ovdje.

***

Kako smo napisali erotski ljubić – Karina Halle


Ovaj roman razveselit će sve ljubitelje new adult romantike. Osim njih, SMUT ilitiga Kako smo napisali erotski ljubić voljet će i svi oni koji i sami pokušavaju pisati. Karina je stvorila roman koji je istodobno zabavan i nevjerojatno poučan. U njemu iznosi vlastite autorske nesigurnosti, ali i daje poneki vrlo koristan savjet o tome kako napisati uspješan erotski roman. Za početak, bit će vam potreban neki upečatljiv pseudonim i popis vrlo komičnih (i istinitih) karakteristika koje svaki ljubić mora sadržavati.
Knjiga je puna komičnih scena u kojima glavnu ulogu imaju dva studenta koji su prisiljeni zajedno napisati roman. I jedan i drugi ljubavne romane smatraju gubitkom vremena i talenta, ali kao što to obično biva, shvaćaju da takva vrsta literature plaća račune – a nije na odmet ni činjenica da im ne fali talenta za pisanje škakljive ali vruće erotske tematike.

Roman je objavila Naklada Neptun, a recenziju možete pronaći ovdje. Preporučila bih ju mlađim generacijama i svima koji vole mirne večeri zapapriti ponekom scenom od koje će se malo zarumenjeti.


***

Igra ljubavi i mržnje - Sally Thorne


Kažu da suprotnost ljubavi nije mržnja, već ravnodušnost. Upravo zato možemo biti sigurni da nam u ovome romanu neće faliti emocija, a zaključit ćemo i da tko se tuče, taj se i voli. Naime, između naša dva glavna lika pršti toliko emocija da se oni sami ne mogu pomiriti s time koliko zapravo jedan drugoga žele.


Igra ljubavi i mržnje chick lit je roman koji će vas držati na iglama. Upoznat ćete likove koji žive za međusobna prepucavanja, profesionalna nadmetanja i nadmudrivanja. Njihov odnos vječna je igra mačke i miša. Ali kada dođe vrijeme da zapravo pokažu zube, Josh i Luce shvatit će da su sretniji i pametniji kada rade zajedno umjesto jedan protiv drugoga. Njihovo (ne)prijateljstvo izgleda poput borbi pijetlova, a taman kad pomislimo da će kolumnirati onim najstrašnijim sukobom, stvari se dramatično okrenu. 
Odnos Josha i Luce ispunjen je komičnim scenam, a posebno će vas oduševiti prirodnim i postepenim razvojem njihovih osobina i karakteristika, čime će vas uvjeriti u istinitost emocija koje se među njima razvijaju.

Roman je ovog ljeta objavila Mozaik knjiga, a preporučila bih je onima koji se ne boje napete, seksualnim emocijama nabijene dinamike među glavnim likovima. Recenziju možete pronaći ovdje.


 Nadam se da ćete među črtiri nabrojena romana pronaći barem jedan koji će vas ili vama dragu osobu zabavljati ovih blagdana. Ako postoji još koja knjiga koju biste vi rado dodali na moj popis, veselimse vidjeti vaše ideje u komentarima. Sretan vam Božić!
Nema komentara:

Objavi komentar