nedjelja, 24. ožujka 2019.

Recenzija: Rosie Walsh: Sve je bilo savršeno, a onda je nestalo


"Kad bi mi rekao da ostanem, kad bi mi rekao da ćemo ovdje živjeti zajedno - ostala bih. Iako te poznajem tek nekoliko dana. Iako sam se zaklela da se neću vratiti."
(Rosie Walsh: Sve je bilo savršeno, a onda je nestalo)

Toplo, nevjerojatno i inspirativno.
Sve je bilo dobro, a onda je nestalo
second chance ljubavni je roman autorice Rosie Walsh, napisan 2018. godine, a hrvatskoj publici predstavljen u izdanju Lumena.

Sarah je Eddija upoznala sasvim slučajno, a njihovo je poznanstvo odmah preraslo u neočekivanu romansu koja je potrajala punih sedam dana.
Nakon toga njih su se dvoje morali vratiti svojim životima, no oboje su obećali da će uskoro razgovarati.
No Eddie se više nije javio...
A Sarah se nije mogla pomiriti s time. Unatoč tome što su je neki od njoj najbliskijih ljudi nagovarali na to da ga što prije pokuša zabpraviti, Sarah je u dubini duše znala da Eddie nije čovjek koji bi je zaveo pa je ostavio, unatoč tome što je sve upućivalo na to da se upravo to dogoddilo.
Uvjerena u to da je ljubav među njima stvarna, Sarah će pokušati sve samo da sazna što se dogodilo. Je li joj Eddie ipak lagao?
A onda će saznati da iza njegova nestanka stoji razlog koji će joj utjerati strah u kosti.
Jer čini se da je upravo ona kriva za njegov odlazak.


Ova priča utjelovljuje najveće strahove svake osobe, i onih zaljubljenih i onih koji tvrde da nikada neće pasti u zamku ljubavi - strah od toga da ćemo ostati sami, usamljeni i napušteni. Svatko od nas vjerojatno je barem jednom doživio takvu vrstu napuštanja. Kada je osoba prema kojoj smo gajili zaista jake emocije samo nestala. Bez riječi i bez traga. I ono što je najviše boljelo nije bio taj odlazak...već tišina koja je ostala iza njega. Zbunjenost zbog toga što u nama nismo mogli pronaći grešku koja je tu osobu otjerala. Nevoljkost da priznamo da nismo mi krivi. Očaj jer nismo znali hoće li se vratiti. 
Izgubljenost jer nismo bili siguni trebamo li nastaviti dalje ili čekati. 
Zaista je nevjerojatno koliki trag neka osoba može ostaviti na nama u tako malo vremena. I ponekad je zaista teško nakon tog emotivnog pada osoviti se na noge.

"Prvih sam se nekoliko dana uvjeravala kako je sve u redu. Bilo bi nebulozno - bolesno čak - posumnjati u ono što je bilo među nama. Ali dani su se neveselo protegnuli u tjedan i sve mi je teže bilo zadržati nadirući val panike."

Upravo zato ova će knjiga u nama probuditi emocije koje smo davno za nekoga osjećali. Ali isto će nas tako podsjetiti na to da smo te emocije preboljeli. Zapravo, da nije bilo ove priče, ne bismo se te neugodnosti ni sjetili. A to znači da smo sretni.


No možda, možda smo, umjesto novog početka ipak uspjeli pronaći put do te osobe ili ona do nas. Možda smo uspjeli riješiti nesporazume ili pronaći način na koji ćemo premostiti prepreke. Možda je današnja sreća upravo rezultat hrabrih koraka koje smo poduzimali kada je izgledalo kao da nema nade.

Ovaj nevjerojatni roman podsjetit će nas na to i na puno više. Primjerice, na različite vrste ljubavi. Onu sestrinsku, majčinsku ili prijateljsku. Osvjestit će nam da svakodnevno gradimo desetke odnosa na koje možemo biti ponosni. S ljudima koji nam nisu prijatelji, ali su nam više od poznanika. S bivšim supružnicima čiji novi život nas čini sretnima. S davno izgubljenim članovima obitelji koji su nam ponovno ušli u život. 
Rosie Welsh tragediju je pretvorila u novi početak, novu nadu i novi život. 

Tražimo li roman koji će nas rasplakati i podariti nam nadu u budućnost, sreću i buđenje, to je ova knjiga. Sve je bilo savršeno, a onda je nestalo.
No savršenstvo ne nestaje tek tako. Ono samo blijedi dok mu sjaj ponovno ne ojača.
Ova će vam knjiga to i dokazati.


SVE JE BILO SAVRŠENO, A ONDA JE NESTALO NA GOODREADSU
SLUŽBENA WEB STRANICA AUTORICE
KUPI KNJIGU OVDJE

***

OCJENE:
1.0-5.0

Muški lik: 5.0
Ženski lik: 5.0
Radnja: 5.0
Dijalozi: 5.0
Dinamičnost: 3.0
Kraj priče: 5.0
Sporedni likovi: 5.0
Humor: 3.0
Nema komentara:

Objavi komentar