O blogu/About this blog
⇓Scroll down for English ⇓Ključ za knjigu je blog koji će vam pokušati otkriti pokoju tajnu o knjizi koju biste željeli čitati.
Za mene je knjiga moj vlastiti svijet i zato su misli koje o njima pišem individualne i drugačije. S obzirom na to da čitam ljubavne i fantasy romane (fantastika, fikcija, paranormal; young adult, new adult; ljubavni, erotski romani i sve mješavine istoga :P), želim ih približiti drugima. 
Moje recenzije su rezultat pročitanih knjiga i osobnog istraživanja o žanrovima koje čitam.
Nudim vam svoje mišljenje, argumente i komentare, a od vas želim da se osjećate slobodnima podijeliti vlastite.
Želim vam otvoriti vrata u svijet knjige.
Ili vam barem dati ključ.


Čao, ovdje Rose,odlučila sam ovaj blog voditi pod pseudonimom Rose Strong, pod kojim me susrećete sada već petu godinu za redom. Moj cilj je pretvoriti ovaj blog u izvor vjerodostojnih informacija o knjigama koje volimo i tek ćemo zavoljeti.


Na koji način ga pokušavam ostvariti?
Završila sam studij na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a odonda sam stekla određeno iskustvo godinu dana radeći u nakladništvu. Dva romana prevela sam s engleskog na hrvatski, kontinuirano se bavim beta čitanjem za hrvatske i strane autore i naravno, recenziram knjige.

Ovaj blog pišem u svoje slobodno vrijeme i rezultat je moje ljubavi prema knjigama. Ono što  mislim da ga čini drugačijim od drugih je iskrenost i izražavanje vlastitog mišljenja. Ovaj blog nikoga ne reklamira pustim pohvalama. Kod mene ćete naići i na recenzije i mišljenja koja bi neki mogli smatrati "negativnima" ili zločestima, ali koja će uvijek biti argumentirana i ja iza njih stojim. Svaku knjigu o kojoj pišem prethodno sam i pročitala pa vam neću prodavati maglu, kako je nešto 'super' ili 'grozno', a da vam ne objasnim zašto to mislim.

 Pokrenula sam blog Ključ za knjigu u kolovozu 2014., nakon dugog predomišljanja o tome bih li se upuštala u ovakvu inačicu obaveze, ali želja da s vama podijelim svoje misli i činjenica da imam potrebu puno govoriti ipak su presudili :D


Ime bloga inspirirao je jedan od ključeva (koji je moja draga prijateljica Smakira kasnije svojim super dizajnerskim sposobnostima ovjekovječila u jedan prekrasan logo) među knjigama na mojoj polici. Ključeve smatram vrlo misterioznim stvarčicama jer postoje u brojnim oblicima i veličinama, pa me odmah prisile na razmišljanje o tome kakve sve brave otvaraju. A iza brave su nepoznati i drugačiji svjetovi.

Isto kao i u knjigama. 

I tako je krenulo...


Ključ za knjigu. Ključ koji otvara bravu, vrata u nepoznati svijet.

Nadam se da će na mojim stranicama svatko od vas pronaći pokoju inspirirajuću i korisnu informaciju i da ću vam uspjeti približiti svjetove u koje me one vode. 


Voljela bih da svoje doživljaje podijelite sa mnom.

P.S. u nekim ćete recenzijama u potpisu pronaći ime našeg Marka. Marko je moje pojačanje, jedini koji, osim mene, (ponekad) objavljuje na blogu. I jedan veliki obožavatelj znanstvene fantastike i ostalih žanrova s kojima ja malo slabije stojim. Marko je The Man i Biggest Fan romana o kojima piše recenzije. Marko zna znanje :D

Hello to all of you readers who came wandering to this blog! Welcome!I'm Rose Strong and you're currently reading some pretty awesome posts on my blog, Ključ za knjigu. :PAs you've already noticed, English is not my native language (Croatian is! :D), so I hope you don't mind my mistakes or possible absurdities I might write. 


Also, Rose Strong is not my real name, but it's the only one I'm using while writing. I chose to use a different name because I'm normally writing about erotic or fantasy novels, but I'm hoping one day to work as a teacher.  So the new name for me is just a way to separate business from pleasure.  

I started this blog in August 2014, and in the beginning, I was only writing in Croatian. Later I decided I could do it in English too. Because, why not? :P
My reviews are honest and sometimes even "negative", but I only write about books I've read myself and have an opinion about.

I presume you all want to know what does the name of my blog actually mean. I have to admit that it's very hard for me to translate the name, so let me tell you like this: ključ is a key, and knjiga is a book. So if I had to, I'd say the name would sound something like "Unlock the book".


So, I hope you'll have fun reading my posts and find some interesting new TBR!  

Feel free to contact me at any moment and comment as much as you'd like!

I'm open for all of your ideas, recommendations, evaluations, hopes and dreams!Nema komentara:

Objavi komentar